Gisteravond lagen we al even na 21:00 u in onze lekkere warme slaapzak. We hebben allebei uitstekend geslapen. Toen we vanochtend opstonden was het koud en vochtig. Wel werden we aangenaam verrast door het ochtendzonnetje op de tent. Helaas was dit niet genoeg om de tent te drogen, dus maar weer eens kletsnat ingepakt. Met handschoenenaan gingen we op weg naar Troyes.

IMG 0185Na zo’n 20 km kwamen we bij Troyes, een mooie stad, waarbij het centrum nog vol staat met middeleeuwse vakwerkhuizen. Bij sommige vakwerkhuizen kon je zien hoe de constructe van het vakwerk was ontstaan.

 

 

 

IMG 0187We hebben de kathedraal bekeken, wat een juweel, daar kan menig meer bekend gebouw een voorbeeld aan nemen. Daar hebben we ook weer een paar beloofde kaarsjes aangestoken en onze stempels gehaald.

 

IMG 0190

 

 

 

 

 

 

Na deux grande cafe’s en een pain aux raisin op het pleintje voor de kathedraal voelden we ons even op vakantie; maar op de fiets voelt het toch heerlijker dus we vervolgden onze tocht. Eerst nog dwars door het mooie maar drukke Troyes heen en langzaam kwamen we weer op het rustige platteland terecht. Wat weer een verademing was na die drukte en stank van auto’s!

IMG 0192Het landschap was een stuk lieflijker dan dat van de vorige dagen. Veel meer bomen en bossen en kleine dorpjes die in ieder geval nog bewoond leken. Prachtige vergezichten wisselden elkaar af. Er was een ware verzameling van verschillende bouwstijlen van de kerkjes in de dorpjes. Het had wel een beetje weg van het landschap in Nederland/Duitsland achter Ootmarsum.

IMG 0191

 

 

 

 

 

 

Rond de middag brak de zon echt door en werd het heerlijk fietsweer, geen windkracht 5 tegen zoals gisteren, maar een mals briesje dat het voor ons lekker koel hield. Na een stevig klimmetje kwamen we aan bij Ligny de Chatel waar we de camping direct konden vinden. Een mooi plekje aan de rivier.

IMG 0194Om op alles te zijn voorbereid hadden we in Troyes al ons avondeten ingeslagen. De afgelopen dagen moesten we nogal eens ons alternatief aanspreken omdat we ter plekke geen boodschappen konden doen. Dat alternatief hebben we bij ons als noodmaaltijd. Meestal een kant en klare gedroogde complete maaltijd. Prima te eten en voedzaam, maar echt eten is toch lekkerder (soms hadden we wel even bij de Voedselbank willen langs gaan…). Zie hier de maaltijd van vandaag.

Het aloude gezegde werd vandaag weer bevestigd. Na regen komt een keer zonneschijn. Dat is een les die we beiden diep in ons hart met ons meedragen. Je kunt nog zo in de put zitten, er komt een moment dat dat weer achter je ligt. Dat vertrouwen haalt je door die diepe dalen heen.
Het was een mooie dag, we zijn er dankbaar voor en voelen ons bevoorrechte mensen.

Louise en tante Annie: gefeliciteerd met jullie verjaardag!

Total distance: 94.32 km
Max elevation: 205 m
Min elevation: 75 m
Total climbing: 799 m
Total descent: -753 m
Average speed: 16.45 km/h
Total time: 09:27:47
Download file: spoor_05-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook