Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

Hemelvaart 2012, dag 2, de “trainingsrit”

Vandaag gaan we de route rijden die boerin Marjanne (dit is dus de goede naam!) ons gisteren gegeven heeft. Volgens de beschrijving is het 120 km, we zullen zien.
We doen het rustig aan deze ochtend en pas rond 09:30 vertrekken we op onze fietsen. Vanochtend staat er weinig tot geen wind en we draaien al snel tussen de 24 en 25 km/u. Dat schiedt lekker op. Na een poosje komen we op bekend terrein, dit gedeelte hebben we ook gefietst bij ons rond Zuiderzee in 2011. Via Wilnis naar Vinkeveen. Daar verbazen we ons weer een beetje over de toch gewone huizen die er staan…
Naq de bocht naar de Vinkeveense plassen een grote verbazing:daar komen Harry en Rian ons tegemoet, vrienden uit Wijk bij Duurstede. Dat je elkaar daar zo moet treffen. Beide stellen fietsen snel door, we hebben nog wat voor de boeg.

Wat is Nederland toch mooi als je zo rondfietst. Hier zouden we meer oog voor moeten hebben. Het is en blijft kneuterig, maar dat heeft juist zijn charme.
De honger slaat toe, toch te laat gegeten. Dan op zoek naar een bankje om te lunchen en wie zitten daar… Harry en Rian. Toeval bestaat dus toch? Zij fietsen een route uit het AD. We kletsen wat en zij gaan weer snel op pad voor de rest van hun route. Die ligt niet meer in onze richting dus die gaan we niet meer zien vandaag.

We fietsen verder. Het is opvallend hoe weinig mensen er eigenlijk buiten zijn met dit mooie weer. De zon laat zich steeds meer zien en we fietsen al met blote armen en korte broek. Wat een genot.

De route volgt niet helemaal de knooppunten en we raken af te toe de weg kwijt. Dat mag de pret niet drukken. Deze streek is zo mooi.

In Kamerik doen we nog wat boodschappen voor het avondeten en dan leidt de route ons weer terug naar de camping. De vermoeidheid valt mee, het was wel 107 km, maar we hebben zelfs nog energie over. De les voor vandaag: eerder eten…

072

073

075

 

 

 

Total distance: 106.26 km
Max elevation: 8 m
Min elevation: -14 m
Total climbing: 355 m
Total descent: -348 m
Average speed: 19.00 km/h
Total time: 11:10:46
Download file: spoor_19-mei-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

Hemelvaart 2012, dag 1, naar Kockengen

Volgende

Afscheid nemen

 1. lynn

  hoi juf hoe gaat het met jou en frans .we heben de kaart ge kregen we heben de kaart gelezen.
  Heb je het bier ge proevt?
  lag je lekker ge zont op het bankje.
  we Heben de fotos gezien.
  groetjes van lynn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: