Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

9 juni 2012 Wat doet rust goed

Vandaag hadden we een rustdag. Nadat we een beetje hadden uitgeslapen heeft Annemieke de kleding gewassen die we eergisteren niet mee hadden genomen met de was. Frans heeft ondertussen de fietsen een kleine beurt gegeven.
IMG 0230Het is redelijk aangenaam weer. Wolken en zon wisselen elkaar af en in de loop van de ochtend kunnen we lekker in de zon zitten.
Met dit weer droogt de was behoorlijk snel en aan het begin van de middag zijn we klaar met het huishoudelijke werk en kunnen we even zitten en het uitzicht op Nevers bewonderen.

 

Inmiddels hebben we afscheid genomen van een fietser, ook op weg naar Santiago. We hebben hem al eerder gezien en zullen hem ongetwijfeld vaker zien. Even na de middag arriveert een ouder echtpaar op de fiets (beiden boven de 70!). Ze zijn al 2 maanden aan het rondfietsen en volgen nu de Loire. Aan de ander zijde arriveert een pelgrim te voet. Hij komt uit Hasselt en onderneemt de tocht naar Santiago om e.e.a op een rijtje te zetten nu hij met pensioen is. Binnenkort komt zijn zoon, die in een afkickprogramma zit, een weekje met hem meelopen. Wonderlijk en mooi dat je elkaar zo ontmoet in een gezamenlijk reisdoel en met eigen beweegredenen.

IMG 0232Als de was droog is gaan we Nevers eens bekijken. Volgens het routeboek is er naast de kathedraal en de graftombe van … niet zoveel meer te zien.
We lopen over de brug naar Nevers en zien de kathedraal hoog boven alles uit torenen. Als we de kathedraal binnengaan klinkt er prachtige muziek van een harmonie orkest in de kerk. Zij zijn aan het repeteren voor een huwelijk dat daar zo direct zal worden gesloten. Pastoor en bruidsmeisjes lopen al zenuwachtig heen en weer. IMG 0233Terwijl we afwisselend stukken uit de Marseillaise, Peer Gynt, Le Sacre du Printemps en een bombastisch stuk horen bewonderen we de kerk.

 

 

Natuurlijk wordt er een kaarsje IMG 0234aangestoken.

 

 

 

 

 

IMG 0235Dan valt het oog op een prachtige Pieta, wat een gevoelig beeld zo!

 

 

 

 

We gaan verder Nevers in, bewonderen de St. Pieterskerk en doen wat inkopen bij de Monoprix (een soort Hema). Daarna even bij de vvv langs waar we een stempel scoren. Uiteindelijk besluiten we zelf te koken en niet uit eten te gaan. Morgen wordt het slecht weer en dan zullen we mogelijk wel in een restaurantje zitten.

Het eten smaakt prima en het kaasje en de wijn erbij ook. Dit is geen verkeerd leven zo! We drinken koffie en werken de Blog bij. Frans ziet nog net de Nederland met 1-0 achterstaat tegen Denemarken. Tja.

Het was een heerlijk rustige dag met mooie ontmoetingen. We voelen ons verkwikt en kunnen er weer tegenaan. Dank voor deze dag, we zijn bevoorrecht.

Opmerkingen van Facebook

Vorige

8 juni 2012 Het eerste boek is uit.

Volgende

10 juni 2012 Nederlands dagje: vlak en regen

 1. Jongens, wat zijn jullie al ver! Het gaat heel goed, lees ik, en nu jullie de Ardennen in de benen hebben valt de rest echt wel mee. Ik bewonder de manier waarop jullie iedere dag een mooie gedachte proberen mee te geven aan de dag. Het feit dat jullie dat zien is op zich al een voorrecht!

 2. Leo Dix

  Jongens wat een voorrecht om zo de tocht te mogen maken. En steeds weer mensen teontmoeten die ook dezelfde kant op gaan. Mag ik jullie reisverslag doorsturen aan een bootmaatje die het volgend jaar op de fiets ook wil ondernemen. Hij zal er zeker enthousiast over zijn. Ook hij gaat, als zijn Vut ingaat, samen ook op de fiets deze tocht maken. Voor Nu een hartelijke groet en we hopen op een beetje mooi fietsweer voor jullie. En ja wij danken jullie voor elke dag weer, het plezier van jullie reisverslag lezen.

  • Hoi Leo,
   Dank voor je mooie woorden, stuur maar door, het is een openbaar verslag.
   Groetjes,
   Annemieke en Frans

 3. Anja en Rini

  Wat een mooie ontmoetingen. En wat zien julie mooie dingen. Een rustdag blijft een relatief begrip, lees ik. We duimen voor mooi weer. En succes morgen voor de volgende etappe. Wat gaat het hard.
  Dikke kusXXX

 4. Jos Arends

  Fijn, dat jullie hebben genoten van deze rustdag. Uiteindelijk is het ook sabbat. Wat maak jullie toch veel bijzondere ontmoetingen mee. Heel waardevolle momenten lijkt mij. Iets over het Wijkse: vandaag hebben we het schoolkorfbaltoernooi gehad. Veel wind en vanmiddag een beetje regen. Een goed verlopen toernooi, waar de Driehoek met plezier heeft gespeeld en aan het eind doodop was.
  Succes morgen met het voortzetten van deze bijzondere tocht en kom veilig aan.
  h.gr.,
  Jos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: