Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

10 juni 2012 Nederlands dagje: vlak en regen

Vanochtend zijn we op tijd opgestaan. Voor vandaag is lang en veel regen voorspeld en deze zou in de loop van de ochtend gaan beginnen. We willen voordat de regen echt komt al de nodige kilometers achter de rug hebben. Net voordat we opstonden heeft het al kort en licht geregend, net genoeg om de tent niet droog mee te kunnen nemen, maar dat fenomeen zijn we wel gewend. Om 08:15 waren we klaar en vertrokken we van de camping. Het was nog droog.
Gisteravond is het stoeltje van Annemieke stuk gegaan. Frans krijgt het niet meer gerepareerd. Annemieke heeft deze ochtend last van haar rug, of het komt door dat kapotte stoeltje, de naderende regen of een verkeerd liggen, we weten het niet en het doet er ook niet toe. Beweging is goed voor haar rug maar kost wel wat.

De tocht voor vandaag gaat richting La Chatre, dat ligt 120 km verder en we vermoeden dat we dat vandaag niet gaan halen. Gezien de campings wordt het kiezen tussen 72 km en 110 km. We zullen zien.
In het begin wat lichte klimmetjes en dus ook afdalinkjes. IMG 0236We fietsen deels langs de Allier en langs het laterale kanaal van de Loire. Dit kanaal kent de ons inmiddels familiaire sluisjes en een ervan is wel speciaal: een ronde sluis. De smalle schepen moesten in de sluis bijna geheel omkeren om er weer uit te kunnen varen. Een bijzonder gezicht lijkt ons.

 

Het landschap is verder niet zo boeiend, een beetje glooiend en veel landbouw en veeteelt. We zouden ons bijna thuis gaan voelen. Aan het eind van de ochtend pas, we hadden er veel eerder op gerekend, begint het langzaam maar gestadig te regenen. Gelukkig waait het niet hard, dus met de regenjas aan, de rainlegs omgord en het regenhoesje om de fietshelm en de handschoenen aan is het prima vol te houden. Wel gaat het steeds harder regenen.
We gaan op zoek naar een overdekte plaats om onze boterhammen te kunnen smeren en eten;we zien opeens een oude wasplaats. Dat komt goed uit! We zitten al even en hebben net onze boterhammen op als een stel lopers naar Santiago ook aanmeert. Ze hebben lange regencapes aan en gaan ook even schuilen onder dit afdak. Ze zeggen dat ze Frans, Engels en Duits spreken maar toch gaat de conversatie moeizaam. Ze lopen deze vakantie een gedeelte van de camino en pakken het een latere vakantie weer op. Wij zijn inmiddels klaar met onze lunch en gaan weer de regen in voor het vervolg van onze tocht. Met een “Bon Camino” nemen we afscheid.
De route is inmiddels helemaal vlak geworden en we fietsen lekker door. Gezien het weer en de pijnljke rug van Annemieke besluiten we vroeg te stoppen en de 72km optie te nemen, morgen zien we dan wel weer verder. We zijn nog lang niet moe, maar vinden het nu welletjes. In Sint Amand-Montrond vinden we de camping. Ons routeboek gaf aan dat hier gites te huur waren, maar dat is niet het geval. We installeren ons in de salles des jeux, in gezelschap van een lunchende familie en een gezin wat een wandelvakantie houdt. Langzaam wordt het droger en we gaan wachten op een droog moment om onze tent op te zetten. Zelf zitten we droog in de salles koffie en thee te drinken.

IMG 0237Annemieke ontdekt nog een modern lieveheersbeestje (streepjescode ipv een stippencode) en dat is dan de tweede foto die we vandaag maken. De regen heeft er voor gezorgd dat we eigenlijk alleen maar aan het fietsen waren en niet veel oog voor de omgeving hebben gehad. Het zij zo.

 

 

Het was vandaag een dag met een betere start dan we hebben durven hopen, de regen die we uiteindelijk kregen was voorspeld, maar kwam later. We hebben daarom nog best wel progressie geboekt. Mooi weer is natuurlijk leuker, maar opdrogend thee drinken heeft ook wel wat.
Dank voor deze dag, ondanks de regen voelen we ons bevoorrecht.

Total distance: 75.62 km
Max elevation: 231 m
Min elevation: 159 m
Total climbing: 503 m
Total descent: -514 m
Average speed: 16.60 km/h
Total time: 07:13:29
Download file: spoor_10-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

9 juni 2012 Wat doet rust goed

Volgende

11 juni 2012 Een verrassende ontknoping

 1. Anja en Rini

  Tja, vervelend die regen. Het hoort er natuurlijk bij, maar toch…En die rug: ik duim voor verbetering. Want dit is wel erg. Tot nu toe hielp beweging maar…
  We denken elke dag aan jullie. Toi,toi,toi.
  Dikke kusXXX

 2. Jos Arends

  Wat een herkenning die regen. Ik hoop dat het morgen weer beter zal zijn met het weer, maar bovenal met de rug van Annemieke. Succes morgen en kom weer veilig aan.
  h.gr.,
  Jos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: