Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

31 mei 2017 Toch nog pittiger

Volgens het routeboek staat er vandaag weliswaar 86km op het programma, maar het is redelijk vlak, pas aan het einde twee klimmetjes. We hadden alert moeten worden toen hij sprak over het “glooiende landschap”, maar dat wilden we waarschijnlijk niet weten…

Het zonnetje schijnt als we wakker worden. We hebben gisteren muesli en melk gekocht en kunnen lekker ontbijten. De benzinebrander laat het een beetje afweten sinds Frans er benzine bij heeft gedaan die we gisteren gekocht hebben. Wasbenzine, waar we op koken, heet hier benzina avio, maar is blijkbaar niet helemaal hetzelfde. De brander zit vol met aanslag en wil niet voluit branden. Schoonmaken helpt nauwelijks. Het water voor de thee (en daarna de koffie) doet er lang over om aan de kook te komen. Wat een problemen als je op fietsvakantie bent… Weer eens merken we dat goed materieel belangrijk is.

De camping heeft een eigen kapelletje, en daar gaan we eerst naartoe. Volledig ingericht voor de eucharistie is het om stil van te worden.

De boel is weer snel aan de kant en we zitten vlug op de fiets. We gaan eerste terug naar Sansepolcro (“heilige graf”), daar zijn we gisteren doorheen geraced op weg naar de camping. Het centrum is een centrum als uit oude italiaanse films, zelfs de was werd opgehangen. We kijken even rond in de dom en steken een kaarsje op. Dan start de echte route van vandaag, eerste even nog een wat drukkere weg, maar al snel zitten we op een rustige weg. We dalen heel langzaam, maar net genoeg om lekker gemakkelijk een behoorlijke snelheid te halen. De eerste 20km zijn zo voorbij.

In Citta del Castello stoppen we voor een kop koffie en om het centrum te bekijken. Een stad met een nagenoeg complete stadsmuur en oud centrum. De dom is open en schuin er tegenover is een kapel, ook spaarzaam, maar mooi ingericht. We fietsen dwars door het centrum en de middeleeuwse bestrating martelt onze fietsen (en ons). Later op de dag zullen we het echter erger te verduren krijgen.

Na Citta del Castello hebben we km’s lang een drukke weg. Dat is nog niet het ergste. De Italianen hebben blijkbaar een hekel aan onderhoud, dat zie je aan hun huizen, maar ze hebben ook een hekel aan het herstellen van kapotte wegdekken. De weg is abominabel, diepe gaten, afgewisseld met halve reparaties doen een aanslag op onze fietsen en op ons. Soms zijn we meer aan het slalomrijden rond de gaten dan dat we op de omgeving kunnen letten.

We lunchen langs de weg op een bankje wat we plotseling zagen. Even rust voor onze fietsen en voor ons. Snel na de lunch verlaten we gelukkig de drukke weg. Een zucht van verlichting als we weer in de stille natuur rijden en de vogels weer horen. Wel blijft de weg verschrikkelijk slecht. De prijs die we voor de rust moeten betalen is dat we weer moeten klimmen en dalen. Het glooiende landschap eist zijn prijs. In het begin gaat dit nog prima, maar allengs worden de hellingen steiler en moeten we harder werken. Dit op en neer gaan sloopt de benen. De omgeving is prachtig en maakt veel goed.

In Petrignano doen we boodschappen in de lokale buurtsuper. Helaas is het assortiment beperkt, maar we kunnen er wel een goed maaltijd bemachtigen. Dan nog een stukje naar de camping. We zien Assisi al liggen, schuin tegen de heuvel aangebouwd. Onze camping ligt (gelukkig) in de vlakte ervoor en we hoeven niet meer naar boven te klimmen. De tent staat snel en na een douche is er een koud biertje.

Weer worstelen we met de brander voor het koken, eens kijken of we hem leeg kunnen laten branden, we hebben nog benzine uit Duitsland bij ons, die is allicht beter.

Met Theo hebben we app-contact. Het ziet ernaar uit dat hij zaterdag op de camping bij Rome aankomt, waar wij zondag aankomen. Met een beetje geluk zien we elkaar weer, dat zouden hij en wij erg fijn vinden.

Jose heeft een geluidsopname van het hartje van haar baby doorgestuurd. Wat is er mooier dan dat…

Morgen hebben we een rustdag en gaan we naar Assisi.

We zijn moe, maar toch erg dankbaar en blij dat we dit kunnen en mogen doen.

 

IMG 2863

IMG 2864

IMG 2865

IMG 2866

IMG 2867

IMG 2868

IMG 2869

IMG 2870

IMG 2871

IMG 2872

IMG 2873

IMG 2874

IMG 2875

IMG 2876

 

https://fietsen.fbosman.nl/wp-content/uploads/2017/05/spoor_2017-05-31161631-1.gif

Total distance: 92.37 km
Max elevation: 337 m
Min elevation: 214 m
Total climbing: 777 m
Total descent: -800 m
Average speed: 18.38 km/h
Total time: 07:45:50
Download file: spoor_2017-05-31161631.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

30 mei 2017 De Apennijnen bedwongen…

Volgende

1 juni 2017 Assisi

 1. Caroline Middelweerd

  Wat een doorzetters!
  Veel plezier en inspiratie gewenst in Assisi, daar zijn wij ook twee keer geweest, het is zó ontzettend mooi daar! Gr. Hans & Caroline

 2. Veel plezier morgen, geniet van de rustdag.

 3. Henk de Wit

  We genieten elke dag van jullie verslagen en lezen het met grote verwondering.
  Kom heelhuids aan in Rome waar we half mei Paula en Ton v.d Meer hebben ontmoet
  die jullie blog doorgaf. Mariëtta en Henk de Wit

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: