Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

3 mei 2017: Op weg

Yep, we zijn weg. Na ons tripje naar Amsterdam duurde de periode tot het definitieve vertrekt toch nog wel lang.

We hebben de fietsen gepoetst en de laatste reparatie uitgevoerd; er zat een tik in de trapas van de fiets van Frans, maar de fietsenmaker heeft die er keurig uitgehaald.
Alle kleding is gewassen en we hebben uitgekozen wat we meenemen en dat zit nu keurig in de tassen.
Gisteren zijn we met Fenna en Thijs, onze kleinkinderen, nog lekker even naar de dierentuin geweest en we hebben de dag afgesloten met een etentje met bijna ons hele gezin. Wat een luxe om zo op weg te mogen gaan.

Afgelopen zaterdag vroegen we aan pastor Swijnenberg de pelgrimszegen voor onze tocht. Wij dachten aan een zegen in de sacristie oid, maar hij zag zijn kans schoon en zond ons uit uit de gemeenschap. Aangezien de vieringen in onze kerk live worden uitgezonden kunnen we jullie die zegening laten zien:

https://youtu.be/nwcj_li7vL4

Die zegening doet toch iets met ons, misschien is het inbeelding, misschien ook niet, maar er komt toch iets over ons heen…

En, ja we zijn vanochtend dan echt vertrokken. Wel wat later dan de bedoeling was… We hebben ons een beetje verslapen, ach ja vakantie…

Om 10:00 fietsen we dan toch aan. Eerst even de pont over naar de overkant van de Rijn. Dat heeft toch wel wat emotioneel en symbolisch (“Over het water dan zal ik je vinden”). Hubertien kwam daar nog even afscheid nemen (en stond al een tijdje in de miezerregen te wachten…)

Dan naar het oosten waar we de route bij de veerpont van Elst oppikken.

Het miezert en het gebeurt niet vaak dat we met onze regenjasjes aan en helmen op vertrekken, maar vandaag is zo’n dag.
Het is over het algemeen bekend terrein, langs de Rijn en dan dwars door de betuwe naar de Waaldijk en dan verder naar het oosten, naar Nijmegen. Het regent constant, soms zachtjes en soms harder. We hebben ook nog een behoorlijke tegenwind waardoor de snelheid niet hoog ligt. Als jullie nu denken dat we afzien, dan heb je het mis. We genieten van de omgeving, van het vooruitzicht op de komende dagen en hebben ook wel de nodige weemoed en emotie. Gelukkig kunnen we die delen, dat is het voordeel van niet alleen fietsen. We hebben al veel tochten gemaakt, maar deze heeft toch weer een specifieke lading, net zo als toen we naar Santiago gingen.

Hier en daar fietsen we door prachtige natuur en de wielen die de Rijn heeft achtergelaten zijn kleine natuurgebiedjes geworden.

IMG 2492

 

 

 

 

 

We fietsen langs Dodewaard en stoppen bij een restaurant voor een kop soep, het is lunchtijd. Dat gaat er wel in. Ondertussen krijgen we via Whatsapp het geluid van de baby van Jose en Marijn te horen, wat een mooi geluid, en weer even slikken…

We gaan door en komen bij Nijmegen, de brug over, even een snelle afdaling naar de kade en onder de brug door en dan naar de Ooi-polder.
Ook dit is bekend terrein en ook dit blijft iedere keer prachtig.

We eten een boterham en drinken koffie bij een huisje waar een mooi bankje in de beschutting staat:

IMG 2493

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

met een mooi doorkijkje:

IMG 2494

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is al even droog en de regenjasjes gaan uit. Soms komt er zelfs nog een zonnetje.
Even verderop fietsen we een stukje door Duitsland en, alsof het voorbestemd is, natuurlijk laat Santiago ons niet los:

IMG 2496We buigen naar het zuiden en wisselen Duitsland en Nederland af op de mooie, een beetje glooiende wegen.

 

 

Als we Gennep binnenrijden gaan we even nog wat boodschappen doen en rijden door naar de camping. Daar worden we hartelijk ontvangen en krijgen we een mooie plek.

De tent staat snel, we douchen, koken, eten, drinken koffie, werken deze blog bij en gaan vroeg slapen.

Het was weer een mooie dag, soms regen uit de lucht, soms een beetje regen in ons hart, maar we zijn dankbaar dat we dit kunnen doen.

Total distance: 84.53 km
Max elevation: 43 m
Min elevation: -45 m
Total climbing: 434 m
Total descent: -368 m
Average speed: 16.91 km/h
Total time: 06:52:16
Download file: spoor_2017-05-03164826.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

21 april 2017 Op weg (maar niet echt…)

Volgende

4 mei 2017: De Maas

  1. Een heel mooie reis gewenst! Hopelijk knapt het weer wat op zodat jullie je regenjassen uit kunnen laten. Veel fietsplezier en “goed goan”!

  2. Lidy

    Dankjewel dat ik mee mag lezen Frans en Annemieke. Ik wens jullie een gezegende tocht en ik gedachten en gebed fiets ik mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: