Dat is lekker wakker worden in zo’n mooie kasteelkamer… We douchen en kleden ons aan en gaan riant ontbijten. Elke dag weer merken we dat we de calorieën nodig hebben, we verbranden er een heleboel.

Dan de fietskleding aan, de spullen naar beneden (via een echte wenteltrap), de fietsen uit de stalling gehaald, de bidons gevuld en de rekening betaald. We gaan weer op weg.

De eerste kilometers gaan over een bospad naast de rivier de Bode. Het pad en het het bos zijn nog vochtig. Zo ’s morgens, als de zon al schijnt, en het bos vochtig is, hangt er een speciaal sfeertje. Net alsof we in een sprookje rijden.

Even later komen we bij Nienburg en gaan de rivier de Saale volgen, het pad is iets minder, maar nog steeds mooi. Dan rijden we Bernburg binnen. Een stad met een prachtige markt, waar een verhaal met beelden wordt uitgebeeld: “De stille Bode”.
Als we thuis zijn werken we dit nog wel even uit.
Het is in ieder geval een mooie plek om koffie te drinken en brood te kopen. Dat doen we dan ook, naast wat kaas en fruit voor onderweg.
Jullie zullen wel denken, zijn die nu alleen maar bezig met fietsen, drinken, slapen en eten? Eigenlijk wel ja, de wegen waren tot nu toe vaak zo slecht dat we voortdurend op moesten letten en verder laten we het leven “gebeuren”. Hoogverheven gedachten? Yep, die zijn er ook wel, maar we laten even de wereld de wereld (v0or zover als dat kan). Als we op de fiets zitten fietsen we ons hoofd leeg en dat blijft heel lang zo…

Na Bernburg gaan we meer de landwegen op en, het moet gezegd worden, die zijn meestal van prima kwaliteit! Dat fietst lekker door.
Dan toch weer een stuk puinweg en, vooral in de dorpen, kinderkopjes. We zijn erg blij met ons materiaal, alles blijft heel alhoewel het veel te verduren krijgt. Alleen die kinderkopjes, de fietsen dansen over de weg. Heb je dan geen vering? horen we sommigen vragen. Nee, die hebben we niet.
We fietsen met resp. 25 en 20 kilo bagage. Heb je je stadsfiets weleens in bedwang moeten houden met 4 kratjes bier erop? Dat zwabbert aan alle kanten.

Onze fietsen zijn gebouwd op degelijkheid en stijfheid. Als we met 50-70 km de berg afdalen moeten ze niet gaan zwabberen. Vering is dan funest.

We weten trouwens nu ook waar de Bimmelbahn is….

De eerstvolgende grote plaats is Köthen, nee, niet Cothen bij Wijk bij Duurstede, maar Köthen. Ook hier een mooie markt en daar eten we onze boterhammen.

Na Köthen krijgen we lange landwegen die tot lekker doorfietsen uitnodigen, en dat doen we dan ook. Met een vaartje van 20-22 km/u crossen we door het land. Ook door de dorpjes, er is niemand thuis. Soms doen de dorpjes ons aan Hongarije denken toen we terugfietsten vanaf Boedapest. Een beetje grauw en armoedig. Ja, nog niet zo heel lang geleden was dit Oost-Duitsland…

We fietsen Dessau binnen, een grote stad, waar we ook de camping hopen te vinden. Bij de Aldi doen we boodschappen en ontmoeten daar Nederlanders die alweer op de terugweg zijn. Ze hebben voor ons adressen van campings die we nog niet hebben en die worden op de gps gezet.

Dan de laatste km’s naar de camping. Dat is een kanoclub en in dit geval een grote bouwplaats. Hier hebben we niet zo’n zin in. Een stukje terug langs de Elbe (want daar fietsen we nu) is er nog een volgens de gps. Na eventjes zijn we daar en worden we hartelijk ontvangen bij een pension waar je ook met de tent mag staan.

De tent staat snel op het droge veld en het bier smaakt heerlijk. Douchen, eten, even wandelen, bloggen en naar bed.

We zijn en blijven erg dankbaar dat we dit kunnen doen.

Total distance: 82.06 km
Max elevation: 107 m
Min elevation: 53 m
Total climbing: 514 m
Total descent: -502 m
Average speed: 15.35 km/h
Total time: 07:43:00
Download file: Spoor_2018-07-23.gif

Opmerkingen van Facebook