Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

21 juli 2012 Op naar Poitiers

Nadat we gisteren de blog hadden bijgewerkt zijn we nog een stukje gaan wandelen, het was opgehouden met regenen. Er loopt een mooi wandelpad direct langs de camping. Dat pad voert o.a naar de St.Pieterskerk, een 12de eeuwse kerk. Daar zijn we even gaan kijken. De kerk zag er inderdaad oud uit en was van binnen helemaal leeg! Alleen de granieten altaars en het tabernakel stonden er nog. Dat was een vreemde blik, zo’n lege kerk. Toen we buiten het pad verder afliepen hoorden we in een keer hoeven op het pad. We zagen een groot dier uit de richting van de stad komen, voor de kerk langs lopen en met een sprong van ong. 2mtr. naar beneden,over het muurtje van/langs het kerkhof, verdwijnen in de richting van de bossen. Het duurde even voordat we ons realiseerden dat het een hert of ree was dat daar liep. Wat een vreemde gewaarwording.

Het heeft nog wat geregend vannacht en de camping ligt verscholen onder de bomen. Daar regent het dus extra lang en alhoewel vanochtend de zon schijnt, merken we er weinig van. Het is fris en vochtig. Dat zal hier wel altijd zo zijn.
We pakken in en breken af. Gisteren hebben we geen boodschappen meer gedaan in Melle, dus we hebben nu even geen ontbijt. Daarom fietsen we eerst even naar de Super-U om broodjes te halen en de rest van de inkopen voor vandaag. Buiten de super eten we de broodjes met smaak op. Dan gaan we nog even naar het centrum van Melle, we willen daar nog wat rondkijken. Melle ligt over een heuvel heen en is een feest voor mensen die van klimmen op de fiets houden. Wij vinden klimmen niet erg, maar vandaag moesten we recht vanuit de camping in de benen. Je lichaam is dan nog niet warm en dat blijf je lang voelen.
De kerk in het centrum van Melle is gesloten en daar zijn we dus vlug uitgekeken. Dan een kop koffie. Het enige terrasje wat we kunnen vinden ligt aan de drukke hoofdweg, dus gaan we binnen zitten.

Al snel zitten we op de fiets en krijgen een paar klimmetjes voor onze kiezen om de heuvels rondom Melle te kunnen verlaten. Weldra wordt het landschap meerglooiend en wordt het een ontspannen fietstochtje.

IMG 0846Opeens blijkt dat we vlakbij Taizé zitten, dat zal toch niet…
Er zullen vast wel meer dorpjes in Frankrijk Taizé heten. Dit isin ieder geval niet het beroemde Taizé.

< P>

 

< P>

 

< P>

 

We lunchen langs de weg in een brede berm. Die gelegenheid gebruiken we om de was te drogen die op de camping niet droog te krijgen was. We spannen een lijntje tussen de twee fietsen en al snel wappert e.e.a. in de frisse wind en in de zon. Zo is het snel droog. Als we de spullen weer opgeborgen hebben zeggen we tegen elkaar dat we eigenlijk een foto hadden moeten maken…
IMG 0847Het landschap is glooiend en bevat voornamenlijk graanakkers. De oogst is volop bezig en we denken dat het er hier volgende week anders uit ziet. Dan zijn de velden leeg.< BR>

< P>

 

< P>

 

IMG 0849In Vivonn1e rijden we over de brug en genieten van het schilderachtige plaatje wat we voorgeschoteld krijgen.Jammer alleen van de fel-groene kunstof stoelen…

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0850IMG 0851De kerk van Vivonne is een oase van rust en we lopen op ons gemak rond om alles een goed te bekijken. Natuurlijk wordter ook een kaarsje gebrand en gebeden.

Al fietsend praten we over de dingen die komen gaan. Het is enigszins vreemd ons in te denken dat we over een goede 2 weken weer thuis zijn. We missen iedereen enorm, maar we denken dat het wel weer vreemd zal zijn om in het gareel te moeten. Alhoewel, als je kijkt hoe we nu leven, is het ook een heel geregeld leventje, alleen wat kleiner en eenvoudiger. Daarmoeten we het goede van vast zien te houden.

IMG 0852Het landschap wordt meer heuvelachtig en we moeten zelfs af en toe in de klimhouding om de heuvel te bedwingen.
Soms worden we verrast door hetuitzicht op een kasteel langs de route.

< P>

 

< P>

 

IMG 0853Sint Maarten is een belangrijk figuur in deze streek, zo belangrijk dater een groot standbeeld aan is gewijd.

< P>

 

< P>

 

< P>

 

IMG 0854Na een laatste klim en forse afdaling rijden we een rivierdal in, naast een spoorweg. Naast de rivier ligt de camping, aan de voet van een spoorwegviaduct wat hier de andere spoorweg kruist. De beheerder van camping waarschuwt ons dat het af en toe lawaaiig kan zijn door de treinen. Het is een druk bereden traject. Dat nemen we maar voorlief en we slaan ons kamp op.

Morgen hoeven we maar een paar kilometer naar Poitiers te fietsen en we nemen de tijd om daar eens goed rond te kijken. Eind van de dag fietsen we dan een paar kilometer doornaar een nieuwe camping. Een rustdag dus.

We hebben vandaag rustig aan gedaan, niet teveel gefietst en dat is even goed bevallen. De route is wisselend glooiend of heuvelachtig en dat zal de komende dagen langzaam minder worden. Het was prachtig weer vandaag en op deze wijze kunnen fietsen is een feest.
Dank voordeze mooie dag, we voelen ons bevoorrecht.

 

Total distance: 67.88 km
Max elevation: 177 m
Min elevation: 76 m
Total climbing: 715 m
Total descent: -724 m
Average speed: 16.46 km/h
Total time: 07:46:08
Download file: spoor_21-jul-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

20 juli 2012 Langs de zonnebloemen

Volgende

22 juli 2012 Potiers

 1. Ad en Marlies

  De foto’s tonen aan dat jullie weer op mooie plekken zijn geweest! Ook het kaartje is terug, kunnen we weer zien hoeveel en waar jullie gefietst hebben!!
  Nog twee weken genieten van het mooie landschap, fietsen en slapen in het tentje!!
  Het was inderdaad leuk geweest om de was tussen de fietsen te zien wapperen!!
  Voor morgen weer een fijne en relaxte dag toe gewenst, lieve groeten.

 2. Hans en Rina

  Hallo luitjes.

  Wat geweldig om te lezen hoe jullie simpele oplossingen bedenken om de was te drogen,het zal inderdaad weer wennen zijn als jullie thuis zijn,maar dat is nog niet aan de orde ,geniet er nog van, wij vinden het heel bijzonder,goede reis verder.

  Hartelijke groet van ons uit Cothen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: