Yep, foei Duitsland. dat kan veel beter. Wat we ermee bedoelen? Dat wordt wel duidelijk.

Het zonnetje schijnt alweer als we opstaan, maar helaas net niet op onze tent, die breken we snel af en leggen hem te drogen in de zon.
We kunnen koken op deze camping en snel is er dus thee- en koffiewater gezet. Even melk halen bij de receptie, we zijn gisteren immers vergeten boodschappen te doen. De muesli smaakt heerlijk en we werken die naar binnen.

Rustig aan breken we op, gisteren afgesproken dat we maar een korte dag fietsen. Als we op tijd op de volgende camping zijn kunnen we mooi even wassen en uitrusten.

Op de normale tijd zijn we weer op weg en direct na de camping mogen we klimmen, dat ziet er toch gemakkelijker uit dan we gisteren dachten.

Dan hebben we even wat gehannes om de route op te gaan, we fietsen een kruising te ver door en denken binnendoor ook wel op die route terecht te komen. Maar ja, er zijn hoogteverschillen hier en als we aankomen op het punt waarop we weer op de route zouden moeten komen loopt die ver boven ons over een viaduct. Misgerekend dus, even verder lukt het wel weer op de route te komen. Dat is het restant van een oude spoorweggetje waar nu een mooi fietspad is neergelegd.

Een stukje verder verlaten we die oude spoorweg en gaan het platteland in. Klimmen, klimmen en nog eens klimmen. Het is al warm en we zijn snel doorweekt van ons zweet. Maar het is prachtig, we genieten van de mooie omgeving en de immense uitzichten.

Dan draaien we van het boerenland af en gaan het bos in. In eerste instantie nog een mooie asfaltweg, maar dat verandert als we steil omhoog moeten naar een andere weg. Het klimmen over een puinweg is niet te doen en zelfs gevaarlijk. Ons routeboek laat dat ook in niet mis te verstane bewoordingen weten. Dit is niet verantwoord en toch loopt er een internationale fietsroute overeen…

In ons routeboek staat ook dat we maar eens moeten kijken hoe deze paden bevallen en als het niet gaat is er een alternatieve route, weliswaar niet door het bos, maar wel fietsbaar. We besluiten om dat alternatief te nemen, de hoofdroute is niet fietsbaar.
Maar ook op het platteland komen we idiote zaken tegen. Er worden miljoenen uitgegeven aan nieuwe en gemoderniseerde autowegen maar de fietspaden in dit deel zijn schandalig. We rijden vaak over puin en met steile klimmen. Dat is geen lekker fietsen. Foei Duitsland, dat kan veel beter!

De komende dagen blijft dit zo volgens ons routeboek dus wij kiezen direct voor de alternatieve route. Het moet wel leuk blijven.

Net voor 13:00 komen we bij een bakker waar we nog even snel koffie en een paar broodjes scoren. Ze ging net sluiten voor de middagpauze, maar helpt nog wel en we mogen de borden en kopjes buiten op het tafeltje laten staan. “Hier wordt nooit gestolen”, zegt ze. Dat kunnen we ons wel voorstellen, er komt nooit iemand anders dan dorpsgenoten.

We fietsen verder en krijgen een jojo-weg,  steile klimmen, afgewisseld met sterke afdalingen. Van die klim word je moe en aan de afdaling heb je niks, de weg is zo slecht dat we snel in de remmen moeten knijpen.

Uiteindelijk draaien we de weg naar de camping op. Het is een drukke weg die behoorlijk stijl omhoog gaat, weer moeten we stevig aan de bak en vooral in het begin zitten we tussen de uitlaatgassen van het drukke verkeer. Dat is geen pretje, maar ook dit krijgen we natuurlijk voor elkaar.

Op de camping hebben we snel een plekje uitgezocht en geprobeerd de tent op te zetten. Die was blijkbaar door de hoge temperatuur zo strak dat we in eerste instantie de stokken niet op spanning kregen, later om de middag wel. De was is gedaan, alle kleren zijn weer schoon en we genieten hier heerlijk van een warme avond op de camping.

We zijn erg dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen.

Total distance: 52.12 km
Max elevation: 316 m
Min elevation: 128 m
Total climbing: 748 m
Total descent: -566 m
Average speed: 13.85 km/h
Total time: 05:57:47
Download file: Spoor_2018-07-20.gif

Opmerkingen van Facebook