Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

2 juni 2012 Het verlaten land

Een bijzondere dag is het vandaag, want Marijn is vandaag jarig; en de dag zou voor ons nog specialer worden.
Iets later opgestaan dan de bedoeling was, we hebben de vorige avond onder het genot van een glaasje wijn de enthousiaste fietsvakantieverhalen met het Nederandse stel beluisterd. Zij, Jan en Marleen uit Zevenaar, waren op de terugweg uit Barcelona. 2 Jaar geleden zijn ze naar Santiago gefietst en konden ons een mooie route schetsen. Trouwens, Jan is de voorzitter van het Samenwerkingsverband met o.a. een SBO in hun regio. Misschien kent Anja hem wel, hij kende de Toermalijn in ieder geval wel. Het was wat later geworden dan de bedoeling was, vandaar dat we wat trager op gang kwamen.

Even voor 09:00 stonden we bij de SuperU op de stoep om voorraden aan te vullen, de komende dag zouden we weinig voorzieningen tegen komen.
Daarna welgemoed op pad. Allengs hoefden we minder te klimmen en te dalen. De route werd steeds gemakkelijker.
Duidelijk was in elk plaatsje te merken dat de 1e wereldoorlog hier een grote rol heeft gespeeld en nog speelt. Monument na monument werd gepasseerd en het aantal grote begraafplaatsen nam ook toe. Wat een waanzin toch dat hier miljoenen mensen de dood in zijn gejaagd vanwege.. vanwege wat eigenlijk?

IMG 0153Het land werd opener en opener en de zon begon steeds meer te schijnen. Het werd een prachtige dag door een mooi glooiend landschap.
Dat landschap werd allengs leger en leger. De afstand tussen de dorpjes waar we doorheen fietsten werd groter en de dorpjes zelf kleiner en desolater. Geen terrasje, geen winkel, wel dichtgetimmerde huizen en grote, grote graanvelden. Prachtig, maar ook melancholiek.

Plots zien we in een stadje een terras. We lunchen met een heerlijke salade. Nooit gedacht dat we aardappeltjes zo lekker zouden vinden.

IMG 0158Ook vandaag hebben we wat kaarsjes opgestoken

 

 

 

 

 

 

Bij Varennes is nog een camping en de volgende zou pas bij Chalons en Champagne zijn, ruim 40 km verder. We vonden Varennes te korte en Chalons te lang en vonden op de gps een camping redelijk dicht bij de route. Daar naartoe gefietst stonden de richtingborden nog wel langs de weg, maar de camping zelf was al jaren gesloten. We vroegen nog een man die in het plaatsje verderop buitenliep maar hij wist alleen maar te vertellen dat er geen slaapgelegenheid was in de omgeving. We besloten om de route weer op te zoeken en verder te rijden in de hoop iets tegen te komen. Het meest nijpende was het naderende watergebrek. Annemieke sprak een vrouw aan die buiten stond te praten en deed dat blijkbaar met zo’n smekende blik dat die mevrouw naar binnen holde en terugkwam met twee flessen water. We konden een paar bidons bijvullen en van betaling mocht geen sprake zijn. Mooi he?

Voorzien van water konden we weer verder. Daar dook een chambe d’hote op, aangebeld, maar helaas complet. Er werd een trouwerij gevierd. Dan maar weer verder gefietst.

IMG 0162We kwamen steeds dichter bij Chalons en Champagne en besloten maar naar de camping daar te fietsen via de kortste route. De GPS rekende die uit en langs de drukke D3 gingen we bijna recht op ons doel af. De D3 was wel erg druk met auto’s, maar men hield veel rekening met ons als fietsers, daar kan menig automobilist in Nederland iets van leren.

Door Chalons heen gefietst naar de camping waar we om 20:30 aankwamen. We waren dus bijna 12 uur onderweg geweest en hebben ruim 149 km gefietst. Een nieuw record!!! Allebei waren we wel trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen en waren niet eens echt moe. Knap he?

We besloten wel voor de volgende dag een rustdag in te lassen of in ieder geval maar een klein stukje te fietsen.

Praktisch hebben we nu ervaren dat het verstandig is om eerder zekerheid over een camping te hebben. De laatste kilometers waren heftig, vooral ook omdat we alleen naar een slaapplaats wilden en weinig oog meer hadden voor de omgeving. Ook hier zijn we samen goed doorheen gekomen. Het was een lange maar ook mooie dag.

Marijn: van harte gefeliciteerd met je verjaardag, we hebben er een biertje en wijntje op gedronken.

Dank voor deze dag, we voelen ons bevoorrecht.

Total distance: 149.68 km
Max elevation: 268 m
Min elevation: 72 m
Total climbing: 1711 m
Total descent: -1895 m
Average speed: 17.85 km/h
Total time: 04:19:06
Download file: spoor_02-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

1 juni 2012 De herberg is vol

Volgende

3 juni 2012 Rust, regen en relaxen.

 1. Jos Arends

  Beste kilometervreters,
  Vorig week heb ik – bij jullie vergeleken een stukje – 33 km gefietst. Dat vond ik toen best een heel eind. Maar vergeleken bij de afstand die jullie hebben gereden is dit een niemandalletje. Maar goed het zat jullie dus behoorlijk tegen bij het vinden van een geopende camping. Ik hoop, dat jullie vandaag een echt rustige dag hebben gehad.
  P.S.
  gefeliciteerd met Marijn
  h.gr.,
  Jos

 2. Anja en Rini

  Even niets van jullie “horen” is wel verontrustend… Wat een mooie avonturen beleven jullie. En wat een prestatie! En Jan en Marleen moet dan Jan Meesters zijn. Ja, die ken ik maar of hij mij kent? Ik denk het niet. Grote organisatie. Nog gefeliciteerd mat Marijn. Een grote jongen geworden die binnenkort vader wordt!
  Rust maar lekker even uit en geniet van harte.
  Dikke kus XXX

 3. Leo Dix

  Met veel plezier lees ik elke dag jullie belevenissen en ik mag wel zeggen. Chapeau hoor.
  Het is mooi om te ervaren dat je onderweg altijd weer mensen tegen kom waarmee je de verhalen kunt delen en ? Wij daar deelgenoot van kunnen zijn. Marijn gefeliciteerd met je verjaardag. heel veel plezier en genieten van alles wat op jullie pad komt. Voor morgen een goede fietsdag toegewenst en het wordt kennelijk alleen maar makkelijker fietsen dus dat komt helemaal goed. Vanuit jullie woonplaats een lieve groet en tot morgen. Leo en Marijan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: