Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

1 juni 2012 De herberg is vol

Vandaag is weer een rustige dag gepland. We doen het op ons gemak in de ochtend en hebben zelfs een droge tent om mee te nemen. Dat is toch wel lekker na al die dagen een tent te moeten opbreken die kletsnat is van de dauw. We rijden om ca 11:00 aan voor een kort tochtje naar de abdij van Orval. Het is een redelijk simpele tocht met een lange afdaling naar de abdij.

Daar aangekomen worden we begroet met klokgelui. We voelen ons vereerd, maar het blijkt dat het 12:00 uur was, niet een welkom voor ons dus.

IMG 0141We gaan naar binnen en kunnen in de winkel kaartjes kopen. Desgevraagd vertelt de bediende ons dat we voor overnachtingen bij de portier moeten zijn. Voordat we naar de ruïnes en het museum gaan gaan we even langs bij die portier. Helaas, we hebben niet gereserveerd en er is geen plaats voor ons in de herberg. Mogelijk zien we er niet hulpbehoevend genoeg uit om toch een plaatsje te regelen, we worden doorverwezen naar kamers in de omgeving. Jammer, niet alleen vanwege het niet kunnen slapen in Orval, maar we willen graag de gebeden, kerkdiensten en gezamenlijke maaltijd meemaken, dat gaat nu dus niet lukken. Moeten we ons zelf weer begeesteren. De ruïne en museum zijn indrukwekkend, de vroegere pracht en praal is bij de Franse revolutie verwoest, maar de contouren zijn toch duidelijk. De serene rust is volop aanwezig, zowel in de ruïne als in de nieuwe abdij.

 

IMG_0142 IMG_0145 IMG_0144

Na de bezichtiging gaan we lunchen in een restaurantje naast de abdij. Heerlijke bruine boterhammen met Orval-kaas! We nemen maar geen bier, dat is mogelijk teveel voor de benen.

Nu we niet kunnen overnachten in Orval moeten we een alternatief bedenken. We besluiten om de route te vervolgen en wel te zien waar het schip strandt.

Na Orval komt het dorpje Limes waar we de grens met Frankrijk overgingen. Na een laatste klim kunnen we de Ardennen uitwuiven, die zien we voorlopig niet meer terug.

IMG 0148In Avioth bezichtigen we de indrukwekkende kerk Notre Dame en branden er een paar beloofde kaarsjes.

Nog een stempel halen bij de Marie en dan doorfietsen maar Montmedy, een oude citadel boven op een heuvel. We kunnen een plaatsje vinden op de camping municipal.

Een Nederlands stel, wat ook fietsend op de camping is aangekomen, biedt aan om voor ons ook wat boodschappen te doen. De weg naar de winkel is erg steil volgens hun. We aanvaarden dat graag en smullen van de meegebrachte linzensoep met brood. We facetime-en even met Marlie om te weten hoe haar het “kraken” is vergaan. Alles goed gelukkig. Daarna hebben we problemen met de verbinding, vandaar dat jullie dit verslag wat later krijgen.

Koffie drinken, spullen klaarmaken, een wijntje drinken bij het Nederlandse stel en het bed in.

In eerste instantie waren we teleurgesteld dat we niet terecht konden in Orval maar daar waren we al snel overheen. De omgeving waarin we nu zitten is mooi en daar waren we anders waarschijnlijk aan voorbij gefietst.

Terwijl we deze blog maken wordt het langzaam avond, maar we zitten nog steeds buiten. Heerlijk.

Dank voor deze dag, we voelen ons bevoorrecht.

Total distance: 39.96 km
Max elevation: 356 m
Min elevation: 203 m
Total climbing: 511 m
Total descent: -544 m
Average speed: 16.32 km/h
Total time: 07:21:00
Download file: spoor_01-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

31 mei 2012 Een rustige dag.

Volgende

2 juni 2012 Het verlaten land

 1. Jos Arends

  Beste mensen,
  Hoewel ik inmiddels weet welke afstand jullie de volgende dag zouden maken, wil ik toch graag melden, dat ik blij ben weer bericht van jullie te ontvangen. Ik heb begrepen, dat de mogelijkheden beperkt waren om het thuisfront te berichten.
  Wel pech, dat jullie niet in de herberg konden overnachten. Gelukkig hebben jullie i.p.v. een stal toch een camping weten te vinden.
  h.gr.,
  Jos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: