Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

17 juni 2012 Een kort ritje met een grandioos uitzicht.

Het is bewolkt als we opstaan, vannacht heeft het nog geregend. We zijn iets later dan anders omdat voor vandaag maar een kort ritje op het programma staat. Over ruim 20 km zijn we in Rocamadour, wat we de rest van de dag willen gaan bekijken.
Eten, zelfs thee en koffie drinken, de tent alsnog droog inpakken en op weg. Eerst nog even in Martel bij de bakker een pain gekocht, we hebben immers graag altijd brood bij ons. Dan fietsen we door Martel heen en hebben direct een klein klimmetje. Dat wordt gevolgd door een stukje vlak fietsen en dan een lange afdaling in het dal van de Dordogne.

IMG 0315Volgens het routeboek heeft Jean Auel hier het dorp van Jondolar en Ayla op gebaseerd. We kunnen ons dit wel indenken. Het is mooi, warm en beschut. Het landschschap wordt droger, minder mals groenen ruiger. We fietsen hier tussen de olijf- en notenbomen door. Hier kun je in de gure tijden van destijds prima overleven!

 

 

IMG 0316We klimmen een stukje uit het dal en gaan ten slotte de Dordogne over. We weten dat er een stevige klim aan zit te komen en zijn benieuwd wanneer die komt.
Wanneer we een zijweg in moeten hebben we prijs. Een stevige klim, naar de top. Dat is even afzien deze zondagochtend. IMG 0319

 

Na de klim is het redelijk vlak en in een keer komen we een kudde geiten met hun herder tegen. Ook geiten worden blijkbaar met de hulp van honden in het gareel gehouden. De herder zelf is modern, hij rijdt in een auto achteraan. We gaan aan de kant staan en de geiten kijken een beetje angstig als ze ons passeren.

IMG 0321Dan zijn we opeens bij l’Hospital en kijken van daar uit naar Rocamadour, dat tegen de bergwand geplakt ligt. Wat een overweldigend gezicht!
We overleggen even, de camping is in l’Hospital, maar de weg naar Rocamadour is steil. Als we hier de camping nemen moeten we 10% omhoog bij het terugfietsen. Er is gelukkig ook een oud pelgrims (voet)pad wat een alternatief biedt. We gaan naar de camping, zetten de tent op en pakken de spullen uit.

Dan is het lunchtijd. Direct buiten de camping zijn verschillende restaurantjes, we hebben het voor het uitkiezen. Helaas vindt men bij het eerste restaurant ons blijkbaar niet belangrijk genoeg. We krijgen wel de kaart, maar een bestelling wordt niet opgenomen, ondanks het roepen door ons. We gaan weg en zoeken ons heil in een ander restaurant waar we prima geholpen werden en lekker eten kregen.

IMG 0323Dan te voet naar Rocamadour over de steile pelgrimsweg. Rocamadour doet qua sfeer wel wat aan Mont St.Michel denken in Bretagne. Veel commercie in de straten zelf en pas als we de heilige trap op gaan wordt het minder en krijgt de religie de overhand.

IMG 0324

 

 

 

IMG 0325We bekijken de diverse kapellen, waaronder de kapel van de zwarte madonna, en de grote kerk natuurlijk, waar binnen goed te zien is hoe deze tegen de rotsen is aangebouwd.

 

 

We halen onze stempel in de winkel waar we ook een sportelle kopen, een bewijs dat we voldaan hebben aan onze boetedoening.

Na het kopen van wat water voor onderweg terug en een lokaal geitenkaasje voor bij het eten straks lopen we de steile weg terug. In deze hitte is dat een stevige klus. Boven doen we nog wat boodschappen en lummelen totdat we het eten gaan klaarmaken en opeten. Dan koffie, douchen en slapen. Morgenochtend wacht een stevige klim vanaf Rocamadour na eerst een steile afdaling (tot 10%), we gaan het zien!

Vandaag was zonnig, zeer zonnig. Een kort, maar inspannend ritje bracht ons naar de huidige locatie, waar we weer een stukje cultuur en religie hebben gesnoven. Rocamadour was mooi van veraf, indrukwekkend mooi van veraf. Binnenin viel het ons wat tegen.
Het is warm en zal vannacht wel broeierig blijven. Om ons heen staan diverse tv’s aan, afgestemd op het voetballen. Wat die uitslag wordt weten we nu nog niet. Wij gaan zo slapen.
Het was een mooie dag. Dank hiervoor, we voelen ons bevoorrecht.

 

 

Total distance: 24.06 km
Max elevation: 312 m
Min elevation: 112 m
Total climbing: 484 m
Total descent: -369 m
Average speed: 22.03 km/h
Total time: 10:49:23
Download file: spoor_17-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

16 juni 2012 Het is even klimmen, maar dan heb je ook wat….

Volgende

18 juni 2012 Wie omhoog gaat mag ook weer naar beneden.

  1. Anja en Rini

    a “lazy”sunday…En eindelijk de tent droog inpakken. Dat je naar de Dordogne kunt op de fiets.. Pelgrims worden toch overal verwelkomd? Nou, morgen er maar weer tegenaan. Wordt het klimmen? Klopt het dat jullie nu 1416 km gefietst hebbebn?
    Toi,toi,toi. En dikke kusXXX

  2. Ad en Marlies

    Nou, wat de uitslag van het voetballen betreft, we hebben verloren met 2-1. Jammer voor diegene die van voetbal houden en voor de andere opluchting dat het voorbij is! Wat jullie tocht betreft maken jullie iedere dag weer bijzondere dingen mee! Zo is het druilerig en koud en nu is het broeierig. Waar je ook ter wereld bent direct invloed op het weer hebben we niet! Hier in Nederland verwachten we voor morgen op sommige plekken veel regen!! Voor jullie hoop ik dat het droog blijft, maar niet al te warm! Veel succes en fietsplezier voor de komende dag, veel liefs.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: