Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

16 juli, 40 of 80, wat wordt het?

We doen het rustig aan vanochtend, het routeboek geeft aan dat er na 40km een camping is of na 120, die 120 vinden we te ver, maar er is altijd nog de optie van een hotel oid op ca 80 km in Gütersloh.

Beide keuzes maken dat we wat tijd hebben, 40km is zo gefietst en als we na 80km een hotel nemen hoeven we geen tent op te zetten, niet te koken oid.

Deze ochtend raken we, tijdens het opruimen, in gesprek met onze engelse buren. Zij zijn met twee kinderen vanuit Ijmuiden op de fiets naar Münster gekomen, gaan nu met de trein naar steden in Duitsland en daarna weer met de fiets terug naar Ijmuiden. Zij  heeft een nederlandse moeder en probeert zoveel mogelijk nog nederlands te spreken. Dat lukt aardig, af en toe zoeken naar woorden.

Rond 10:30 rijden we de camping af en moeten eerst door een prachtig bospad naar de route toe rijden. We dachten dat het een lastiger pad was, maar het ging prima. Dan richting oosten. Weer tegen de wind in en weer regelmatig vals plat, een lichte stijging van de weg die je niet ziet, maar wel je benen sloopt. Waarom gaan we toch zo langzaam?

Na een mooie tocht door bossen en langs weilanden komen we bij Warendorf. Een stad die we ook al gezien hebben, maar het blijft een mooi stadje.

Daar hebben we koffiegedronken en gelunched met een schaal kwark ca yoghurt met verse vruchten. Heerlijk.
Daar hebben we ook besloten voor de 80 te gaan. 40 is echt te weinig.

Net als de afgelopen dagen fietst het in de middag gemakkelijker. Of de wind nu is gaan liggen, de hellingen minder zijn of ons lichaam wakkerder, het is nu eenmaal zo.

Wederom genieten van het boerenlandschap en de bossen.

Langs een klein riviertje rijden we Gütersloh binnen via een pad in een parkje. Snel een een hotel uitzoeken en online boeken. Nog even mijmeren op een bankje en dan naar het hotel, bijna om de hoek.

Daar worden we allerhartelijks ontvangen. We boeken via Booking.com en dat werkt zo goed dat onze papieren al klaar ligen met alle gegevens voorgevuld. Even tekenen en naar de kamer. Gedouched, de kleren gewassen, de fietsen binnengezet en naar het terras voor een heerlijk biertje en lekker diner. Eindelijk tijd om de blog te beginnen..

Wat zijn we toch bofferds, dat we dit kunnen doen. We zijn er dankbaar voor.

Total distance: 72.36 km
Max elevation: 85 m
Min elevation: 55 m
Total climbing: 377 m
Total descent: -368 m
Average speed: 15.69 km/h
Total time: 08:22:26
Download file: Spoor_2018-07-16-183959.gif

Opmerkingen van Facebook

Vorige

15 juli, naar Münster, een oude bekende

Volgende

17 juli, een klim die een klimmetje werd

 1. Paula v.d. Meer

  Hallo Frans en Annemieke
  Wat leuk dat we weer ” mee mogen fietsen” met jullie tocht naar Berlijn. Erg leuk om de verhalen weer te lezen. Nog veel plezier en mooi weer.
  Groetjes
  Ton en Paula

 2. Jos Arends

  Goedenavond, Leuk om weer van jullie wederwaardigheden te kunnen lezen. Mooi weer zullen jullie voorlopig ook wel hebben, dus dan geniet je nog meer van de reis!!!

 3. Anneke en Dick Pieterse

  Dag Frans en Annemiek,
  Wat mooi om weer met jullie mee te mogen fietsen en te genieten van jullie blog! Heel veel goede kilometers nog, aan het weer zal het voorlopig niet liggen.
  Anneke en Dick

 4. Rita

  Lieve Frans en Annemieke
  Wat is het toch gezellig om jullie blog te lezen! Wat hebben jullie het fijn! Geniet er maar van😘
  Liefs Rita

 5. Yvonne

  Lieve Annemieke en Frans,
  Oh, wat leuk om jullie fiets verhalen weer te mogen ontvangen en te lezen natuurlijk. Prachtige foto’s ook. Heel veel fiets plezier.
  Liefs, Yvonne 🚴‍♀️

 6. Hans van der Linden

  Hoi Frans en Annemieke,
  Leuk dat jullie zo verslag doen van de fietstocht. Ik wens jullie een fijne en veilige reis. Groet uit Cothen,
  Hans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: