Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

12 juni 2012 Een aparte verjaardag

fotoVandaag is Frans jarig, 58 jaar jong! Na heerlijk gedoucht te hebben, kregen we in de diningroom een echt frans ontbijtje met zelfgemaakte marmelades, heerlijk! Na nog wat gebabbeld te hebben met onze gastvrouw maken we ons klaar voor vertrek. Het weer ziet er aardig uit, het zonnetje schijnt.

 

We gaan op weg naar Crozant; onderweg zien we een mooi kerkje én het is open. Wat een mooi eenvoudig juweeltje. We steken weer en kaarsje aan. Ondertussen loopt het tegen etenstijd IMG 0248en in Hotel/ restaurant Crozant genieten we van een geweldig “plat du Jour”; vast extra feestelijk vanwege Frans’verjaardag! Vanuit het hotel( super chique overigens) zien we een mooie ruïne.

 

 

 

IMG 0249Na de lunch gaan we weer op weg maar dan begint het te miezeren;we bezoeken(schuilen) het plaatselijke kerkje; weer een juweeltje.

IMG 0253

 

 

 

 

 

 

Dan gaan we verder en begint het echt te regenen; van tijd tot erg hard, dan schuilen we even onder de bomen. IMG 0255Bij een wasplaats stoppen we even om een slokje waterte nemen; en dan begint ineens de zon te schijnen en de kikkers in het meertje heffen een ware verjaardagssonate aan, zo mooi en overweldigend! Verder gaan we op weg naar La Souterraine, waar veel te zien is en ook een camping. Onderweg treffen we nog een wandelaar, een rondreizer, niet speciaal naar Compostella; hij is benieuwd naar onze fietsen en vraagt van alles. Hij vertelt dat er in La Souterraine een camping is want over de refugio is hij niet enthousiast; die wordt gerund door een engels koppel; te commercieel, zij hebben geen oog voor de pelgrimsspirit. Bon Camino en we gaan weer ieders eigen weg.

Ondertussen gaat het steeds harder regenen en de wegen blijven “glooiend”. Als we bijna zijn opgedroogd, krijgen we weer opnieuw een mals buitje over ons heen. Ach ja nat is nat. Rond 16.00 uur zijn we in La Souterraine; we vinden de camping, redelijk verlaten; we zoeken een plekje en als ons tentje staat, wordt de lucht erg donker. IMG 0256Het begint te onweren en te gieten. We zetten de fietsen onder het afdakje en zelf schuilen we in het toiletgebouw.

 

 

 

 

IMG 0261We besluiten om na de bui eerst naar het stadje te gaan, de kerk de Notre Dame te bezichtigen, het gebrandschilderde portret van St Jacques te zoeken. We vinden de mooie Madonna,het raam van St.JacquesIMG 0259, le porte de St.Jean.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we wat drinken ter ere van …..wordt het erg fris( of zijn we gewoon heel moe?). we gaan naar de camping, eten soep met brood, wassen af, douchen en werken de blog bij en gaan slapen.

Dank voor alle leuke en lieve felicitaties; het is wel apart om op zo’n afstand jarig te zijn en met die reacties met jullie verbonden te zijn. Zwager Rini is ook jarig vandaag, een jaartje ouder. Proficiat natuurlijk.
De dag begon zonnig en eindigde regenachtig. Ons humeur en gevoel bleven echter blij. Dit zijn we van plan vast te houden. Wij hebben de mogelijkheden om, als dat zo uitkomt, een hapje buiten de deur te eten. De deelnemers aan de Voedselbank niet, helpen jullie een handje? Diegenen die ons al een concreet bedrag hebben overgemaakt of ons per km sponsoren natuurlijk al hartstikke bedankt.

Leuk is te merken dat we steeds meer schelpen en andere aanwijzigingen zien onderweg en dat we andere mensen met Santiago als doel ontmoeten. We voelen ons steeds meer pelgrim. Dank vor deze dag, we voelen ons bevoorrecht.

Total distance: 61.9 km
Max elevation: 404 m
Min elevation: 181 m
Total climbing: 1160 m
Total descent: -991 m
Average speed: 15.52 km/h
Total time: 08:28:38
Download file: spoor_12-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

11 juni 2012 Een verrassende ontknoping

Volgende

13 juni 2012 Hoe een moeizame dag een mooi einde kreeg.

 1. Anja en Rini

  Jammer van al die regen. De enige troost is dat jullie dat niet alleen hebben. Geen bericht over de rug van ons Mieke. Ja, gek, he; verjaardag op afstand. We zullen je extra in gedachten houden. En als jullie terug zijn extra knuffels.
  Mooi dat jullie toch kunnen genieten en de goede moed erin houden. Toi,toi,toi. En een dikke kusXXX

 2. Frans van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik lees met veel interesse jullie reisverslagen. Wel heel bijzonder dat er zoveel kerkjes open zijn, waar jullie naar binnen kunnen.
  Na regen komt zonneschijn! Goede reis!
  Groeten,
  Anneke Janssen

 3. Theo Jan Renkema

  Frans, proficiat met je verjaardag. Geniet van je reis! Groet, TJ

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: