We krijgen van Angela Kleeven een rijkelijk ontbijt, compleet met plastic zakjes voor de lunch! Dat zal deze vakantie moeilijk te overtreffen zijn.
Als we 2km onderweg zijn bedenkt Annemieke dat haar afgeritste pijpen nog in het huisje liggen. Terugfietsen dus. Daar doorzochten we het huisje, maar niets gevonden, ze bleken toch ingepakt te zijn.., dat was 5 km omfietsen, jammer.
Dan gaan we weer op pad in het mooie weer. Het landschap is prachtig afwisselend. We hebben weer een stevige wind op kop, maar hebben er niet zoveel last van, misschien wennen we er wel aan. De brug over de Maas was nog een aardige klim en aan de overkant raken we verstrikt in een
Old-timer markt, weer eens iets anders.
Een stuk verder drinken we een heerlijke cappuccino op een terras in Plasmolen. Mooi groot en toch gezellig, we krijgen er zelfs een petit fourtje bij met een foto van Beatrix.
Direct nadat weer opgestapt zijn krijgen we een heel stijle klim, direct na een bocht. Verkeerde versnelling dus en geen gelegenheid om te schakelen. Puur op spierkracht komen we boven.
Daarna nog meer klimmetjes en zaaltjes. De zeven heuvelen gaan onder onze wielen door. Er zijn veel wandelaars (oefenen?) die niet altijd blij zijn met fietsers op het fietspad.
Door Nijmegen heen gefietst pauzeren we boven de stuwrug met uitzicht op de Ooypolder, een mooi plekje om te lunchen.
staande boven de wereld zien we spaarzame fietsers tegen de wind in stampen. Die route moeten wij ook gaan!
Na de lunch een steile afdaling en al ras fietsen we op de dijk. Dat valt mee, de wind is er wel, maar in het juiste verzet malen we de kilometers weg. Onderweg nog even gemountainbiked op de weg naar de Millingertheetuin. We wilden alleen een kopje thee maar moesten de volle mep entree betalen, het is een mooie tuin, maar we kwamen alleen even pauzeren. Na de thee doorgefietst naar Millingen en daar is het pontje over de Rijn.
Een mooie overtocht in de zon en we fietsen verder over de dijk. Na een lang stuk gaan we een stukje Duitsland in krijgen weer een leuk klimmetje op een zandpad. Zo dat hebben we ook meegenomen.
In ’s Heerenberg moeten we even zoeken naar “de dolle graaf”, ons b&b voor de nacht. In eerste instantie lijkt het café maar zo-zo maar de kamer is prachtig en de waard gezellig. Hij is ook de eigenaar van restaurant Snautzen, waar we dan ook gaan eten. Daarn nog een Italiaans ijsje en een ommetje door ’s Heerenberg (een mooi plaatsje) en daarna gaan we vroeg slapen.

Total distance: 98.94 km
Max elevation: 75 m
Min elevation: -9 m
Total climbing: 909 m
Total descent: -913 m
Average speed: 15.63 km/h
Total time: 00:02:31
Download file: Spoor_01-MEI-11.gpx

Opmerkingen van Facebook