Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

4 juni 2012, Wind, water en wijdse utzichten

Vannacht hebben we nog een paar stevige regenbuien gehad, het tentje is dus heel erg nat. De laatste dagen halen we eerst de binnentent eruit zodat deze droogblijft en pakken dan de buitentent in. Vandaag dus ook. Dat is toch zeker 2 kiloaan water meer om mee te nemen.

We vertrekken en gaan eerst even wat inkopen doen bij de Hypermarche; sojamelk is hier blijkbaar nauwelijks te krijgen, daarom maar gewone pakjes chocolademelk. Een paar broodjes gekocht en genuttigd en toen weer op pad gegaan.

Eerst een behoorlijk stuk door de stad Chalons en Champagne, maar de meeste van die stukken kenden we al van gisteren. Redelijk voorspoedig reden we stad uit richting Troyes en slaakten een zucht van verlichting. Wat een herrie en stank in zo’n grote stad…

Al snel werd hetzelfde landschap als zaterdag zichtbaar, weinig huizen/ boerderijen, grote velden graan. Na een heel klein buitje besloten we de jassen uit te doen en de lange pijpen af te ritsen, de zon begon zowaar af en toe te schijnen. Wat ook begon was de harde wind, deze kwam over de kale vlakten waar we overheen moesten, recht op ons af. Dat werd het kleine verzet op een lange langzaam stijgende weg. Ons gemiddelde zou vandaag niet zo hoog liggen.

IMG 0182In de loop van de dag werd de streek wat dichtbevolkter en reden we door diverse dorpjes. Opvallend waren de hele oude kerkjes die er stonden, daterend tussen de 12e en 16e eeuw, redelijk ongeschonden door het oorlogsgeweld. Die oorlog is in deze omgeving ook duidelijk minder aanwezig. Ook Jeanne d’Arc heeft hier gebeden en vervolgens overwonnen.

Na de lunch aan de kant van de weg gingen de jassen weer aan. De zon was verdwenen en het werd een stuk frisser. Het werd al snel duidelijk dat Troyes vandaag te ver zou zijn door de harde wind.

Op een gegeven moment reden we langs een militair kamp, beter gezegd liep de weg er dwars doorheen. Een poosje later werden we verrast door militairen op oefening. In stoere jeeps werd rondgereden. Na een hellinkje, waarin zij ons weer eens waren gepasseerd, stonden ze een stuk verder keurig opgesteld op een veld naast de weg. Een van de IMG 0184stoere binken riep ons, staande in de jeep, bon courage toe, een mooi gebaar.
We hadden het ook nodig. De laatste 10 minuten voordat we de afslag naar de camping La Barbuise in Voue, een stukje boven Troyes, zouden nemen, werden we getrakteerd op onze eerste echte hoosbui op de fiets. We hadden gelukkig op tijd onze regenjassen aangedaan, maar onze broek en sokken/schoenen waren doorweekt. Nog een stijgende drukke weg naar de camping en daar zitten we nu dan aan de koffie dit verslag te schrijven.

Dank voor deze dag, we ervaren deze dag als zwaar door de harde tegenwind, maar die trotseren we in ons leven ook wel eens. We blijven ons bevoorrecht voelen.

Total distance: 80.94 km
Max elevation: 211 m
Min elevation: 88 m
Total climbing: 656 m
Total descent: -614 m
Average speed: 15.90 km/h
Total time: 07:16:10
Download file: spoor_04-jun-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

3 juni 2012 Rust, regen en relaxen.

Volgende

Reacties

 1. Gemma hendriks

  Hallo Frans,

  Uit onverwachte hoek: ik volg jullie berichten al even en vind de verhalen boeiend!
  Veel plezier en sukses voor jullie allebei!

  Groeten,
  Gemma Hendriks

  • Hoi Gemma, leuk dat je meeleest en dank voor je wensen.
   Groetjes,
   Frans en Annemieke

 2. Leo Dix

  Hallo Annemieke en Frans, weer een dag met mooie herinneringen, en inderdaad hebben we allemaal wel eens last van sterke tegenwind in het leven. Wij wensen jullie morgen een mooie fietsdag toe en natuurlijk wachten we weer vol spanning op jullie reisverslag. Een groet uit een kletsnat Wijk bij Duurstede. Marijan en Leo.

 3. Anja en Rini

  Oh jee, wat een tegenwind en nattigheid. Hier regent het ook al twee dagen nafgebroken. We zullen duimen voor beter weer de komende dagen. Zijn benieuwd of jullie morgen wel kunnen fietsen met al dat water overal in. Fijn om jullie zo te kunnen volgen.
  Hou je taai: toi,toi,toi!

 4. Jos Arends

  Hoi Annemieke en Frans,
  Jullie hebben gelukkig ook nog zon gehad. Hier heeft het nagenoeg de hele dag geregend en het was nog koud ook. Desaltnietemin hebben jullie weer veel gezien en – zoals uit jullie beschrijving blijkt – ook genoten. Elke dag kijk ik naar jullie verslag uit en geniet er weer van!!!!!!!!!!!
  Morgen weer een veilige fietstocht gewenst.
  h.gr.,
  Jos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: