Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

29 mei 2012: De eerste Pfoe-dag

Pfoe, dat is wat we zeggen aan het einde van deze dag.
We zijn vanochtend iets later weg dan we eigenlijk willen, maar vol goede moed beginnen we aan de uitdagingen die op ons wachten. Eerst moeten we vanuit de camping terug naar de route, dat brengt al de nodige felle klimmetjes met zich mee, maar wel met prachtige vergezichten. Daar kan onze Utrechtse Heuvelrug niet aan tippen. De route wordt weer door ons opgepakt en we gaan verder langs de oude pelgrimswegen met stijgen en dalen. Bij Limbourg moeten we ons gewonnen geven, de klim is daar te steil, het laatste stuk moeten we de fiets duwen terwijl we er naast lopen. Gelukkig staat in het routeboek dat alleen de allersterksten daar in het zadel kunnen blijven. Wij behoren gelukkig niet tot die allersterksten en hoeven die last dan ook niet te dragen.

IMG_0118 Limbourg is een prachtig oud stadje met veel originele elementen (” oude stenen” zou Jan Bouwman zeggen…). Daar nuttigen we wat en we kunnen ons naar beneden storten. Vervolgens krijgen we weer wat felle klimmetjes welke worden gevolgd door een lange afdaling. Dat is wel relaxt fietsen (volgens Frans dan, Annemieke begint er ook aan te wennen). Dan krijgen we nog een lange klim naar de hoogste top van vandaag (525 mtr). Bovenop gekomen moeten we echt even uithijgen en daarna krijgen we weer een zeer mooie afdaling. Zonder veel inspanning komen we bij de huidige camping terecht (genaamd Week-end in La Linie), gerund door een Nederlandse Annemarie. We zitten nu lekker aan de koffie naast een kabbelend stroompje na lekker eten op een mooie en bijna lege camping. De wolken pakken zich samen en er komt mogelijk onweer. Zal er iemand op ons vertoornd zijn? Vandaag 62km gefietst en dat vinden we best wel goed. Morgen gaan we weer door naar Bastogne en verder.

IMG_0122Die klimmetjes zijn wel erg goed om je weer nederig te laten worden. Tijdens die proeve gaat er van alles door je heen, van ” mijn benen doen pijn” tot “waarom doe ik dit eigenlijk” en ” ik ben toch hartstikke gek ook” tot “wat is het hier mooi en wat zijn we bofferds”.

We voelen ons bevoorrecht en zijn weer dankbaar voor deze mooie dag.

Felicitaties voor Marjolein (van Ad en Marlies).

Total distance: 65.39 km
Max elevation: 528 m
Min elevation: 135 m
Total climbing: 1158 m
Total descent: -1100 m
Average speed: 16.85 km/h
Total time: 10:41:38
Download file: spoor_29-mei-12.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

29 mei 2012: De eerste Pfoe-dag

Volgende

30 mei 2012: ontploffende benen

 1. Goedzo! Doorzetten! Wat omhoog gaat, gaat ook weer naar beneden. En dan kan je lekker de wind door je haren voelen ( he pap?! 😉 )

 2. Anja en Rini

  Aardig om te lezen dat zelfs jullie af moesten stappen. Ik moest al afstappen op de Cauwberg…
  Het allermooiste vinden we het om te lezen dat jullie zo intens kunnen genieten; dat is pas een voorrecht.
  Zullen duimen voor droog weer. Succes!

 3. Marlies en Ad Kauwenberg

  Bedankt voor de felicitatie!
  Ja, nu wordt het al heftiger met klimmen en dalen, maar jullie zijn goed getraind!!
  Ik geloof het best wel dat er momenten zijn dat je je afvraagd waarom doen we dit nou, maar jullie intentie is er!!! Houdt moed en ik heb van mensen die zoiets gedaan hebben gehoord dat het steedd makkelijker gaat!!
  Morgen er weer tegenaan en we denken aan jullie!!!

 4. Jos Arends

  Hoi bergbeklimmers,
  Bij het fittnessen zet ik de loopband wel eens op 13%. Dat is een peule(n?)schilletje bij jullie fietstocht vergeleken. Je kan toch merken, dat jullie wel tot de sterksten behoren: je geeft toe, dat lopend de top ook bereikt kan worden. Anderen zouden dit wellicht verzwijgen en er een heroïsch verhaal van maken.
  Ondertussen hebben jullie al een aardig stuk gefietst. Ik wens jullie voor morgen weer een veilige, niet al te steile route toe.
  h.gr.,
  Jos

 5. Leo Dix

  Hallo stoere fietsers. Wat een mooi verslag van jullie belevenissen elke dag weer. Met veel plezier lees ik ze elke dag en ben onder de indruk van jullie wil om te doen wat al lang in de planning stond nl: Fietsen langs S’Here wegen om je hart en geloof te volgen daarbij gesteund door de Heilige Geest. Ik wens jullie voor morgen een goede fietsdag toe en blijf het volgen. Heel hartelijke groeten uit Wijk van Ons.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: