Na een lekker ontbijt met eigen gebakken brood gaan we rond 09:30 op weg voor de eerste echte etappe. Eerst nog een foto van het St. Jacobsbord wat aan de rand van Metz staat en dan de route op.
Zo, we worden verrast door een heel heftige klim na nog geen 500 mtr te hebben gefietst. De spieren en longen protesteren meteen. We redden het, de benen doen uiteindelijk hun werk maar die lucht…
Na nog heel wat klimmetjes en prachtige uitzichten rusten we even uit en genieten van de zon; we ritsen de mouwen van onze jassen af en fietsen verder langs Valkenburg en verder langs de Grensmaas. Hier lunchen we op een mooi plekje in de zon. De pijpen worden ook afgeritst. Wat een weer en wat een omgeving, het is haast on-nederlands. Door België, waar een regen- en onweersbui ons doet schuilen, komen we door Maaseik en opeens zijn we in Thorn.
Morgen komt de koningin en het hele stadje is in rep en roer. Overal staan al militairen en vooral veel drankhekken. Het lijkt wel een doolhof. Vanuit Thorn gaan we naar Neeritter na eerst nog wat fruit en koeken voor onderweg te hebben gekocht.
Een geweldige ontvangst met thee en limburgse vlaai en een klotje viel ons ten deel in de bivak in de Suikerschuur. Over gastvrijheid gesproken! Zo, dat is heerlijk na zo’n tocht en het stilt de eerste honger. Dan komt een verrassinkje, we hebben de laatste kamer, de kleinste met twee aparte bedden. Wel een gezellig kamertje.

We zijn binnen en het begint te storten en te onweren. We hebben, op aanraden van de waardin, gereserveerd in het restaurant Carrefour in Ittervoort. Wat nu? Wilma, de waardin biedt spontaan aan om ons met haar auto te brengen en te halen. Super!
Een buffet-diner, heerlijk, maar wel veel en dat zijn we niet meer gewend. En daarna…slapen.

 

Total distance: 78.7 km
Max elevation: 189 m
Min elevation: 26 m
Total climbing: 709 m
Total descent: -764 m
Average speed: 16.60 km/h
Total time: 08:59:26
Download file: Spoor_29-APR-11 173338.gpx

Opmerkingen van Facebook