WP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/fietsen/public_html/wp-content/uploads/spoor_27-jul-13.gpx

IMG_1526De nacht is onrustig, een trein is natuurlijk nooit helemaal stil en er wordt regelmatig gerangeerd wat met de nodig schokken gepaard gaat. Tot onze verrassing liggen de smalle bedjes prima, we hebben beiden het bovenste bedje van de stapel van drie, maar het gaat goed.
Mooi op tijd komen we in Munchen aan. Daar hebben we twee uur om over te stappen op de trein naar Praag.
We kopen een broodje en koffie en brengen onze tijd door. De trein die we moeten hebben staat al klaar. Deze trein heeft geen gereserveerde plaatsen voor ons en onze fietsen. Wel speciale plaatsen voor de fiets op het treinbalkon.
Op het station ontmoeten we ook Hennie en Jannie. Zij zijn, net als wij, onderweg naar Budapest om vanuit daar terug te fietsen naar Nederland. Zij blijken aangenaam reisgezelschap te zijn voor deze treinreis.
We laden de fietsen in en gaan in de wachtende trein zitten. Aangezien er maar ruimte is voor drie fietsen per rijtuig gaan onze reisgenoten in een andere wagon zitten. We zien elkaar vanmiddag weer in Praag.
De treinreis is lang en warm. Een trein zonder airco op deze afstanden zou niet moeten mogen. Blijkbaar is Praag aantrekkelijk voor vrijgezellenfeesten. Er zitten verschillende gezelchappen in de trein en de alcohol wordt ruim geschonken.
Het gelal is niet van de lucht en heel de trein wordt voorzien van versnaperingen.
Al snel doet de hitte zijn werk en iedereen wordt loom.
De trein stopt regelmatig en menigeen stapt in of uit. We verlaten Duitsland en gaan Tjechië binnen. Bij de grens wordt de bemanning van de trein gewisseld en die gaat prompt doen waar ze voor zijn aangenomen: kaartjes controleren. Onze tickets hebben heel wat stempels gekregen.
Na een lange, hete en zweterige reis komen we aan in Praag. We zijn 20 minuten te laat, maar hebben gelukkig genoeg speling tot de volgende trein.
In Praag is het nog even zoeken naar het juiste perron en in de tussentijd verorberen we nog een broodje.
De Eurocity naar Budapest is 10 minuten te laat, maar dat mag de pret niet drukken. Hier hebben we weer gereserveerde plaatsen voor onszelf en voor onze fietsen.IMG_1527 We zitten in dezelfde wagon als onze fietsen en dat is een lekker gevoel. Hennie en Jannie zijn ook weer van de partij en we kletsen wat af.
In het begin lijkt het erop dat we airco hebben, maar het is niet meer dan een poging daartoe. Ook deze trein wordt snel broeierig warm. Na Praag gaan we al snel de grens met Slowakije over en ja hoor, daar komt weer een nieuwe controleur. Het spel herhaald zich als we de grens met Hongarije overgaan. Het wordt donker en mooi op tijd rijden we Budapest binnen. Inmiddels zijn er al zoveel passagiers onderweg uitgestapt dat we bijna alleen in de trein zitten. We stappen uit op Budapest Keleti. Dan moeten we even de weg zoeken naar de camping Bikerkamp, maar dat gaat relatief snel. Wij hebben daar vooraf een kamer gereserveerd en onze reisgenoten besluiten met ons mee te gaan. Er is geen kamer meer vrij, maar genoeg plaats op de knusse camping. We drinken nog een biertje samen en gaan slapen. Morgen gaan we Budapest verkennen…

Download file: spoor_27-jul-13.gpx

Opmerkingen van Facebook