Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

Een zondag’s fietstochtje.

Vandaag en morgen wordt het mooi weer, we hebben dus besloten om in twee dagen naar huis te fietsen. Vandaag kijken we of we tot Ravenstein kunnen komen.

Vannacht was het fris en nat en dus is de tent weer doorweekt. Zowel binnen als buiten. Daar moeten we toch eens een oplossing voor vinden.
We konden geen plaatsje kiezen op deze camping (kregen het laatst beschikbare plaatsje) en staan dus in de schaduw, terwijl we eigenlijk de ochtendzon willen hebben. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

Vandaag staat een route van 75k m op het programma, we doen het dus rustig aan vanochtend. Ontbijten, opruimen, zoveel mogelijk nog droog zien te krijgen, de fietsen weer bepakken en weg zijn we.

Eerst rijden we nog naast de provinciale weg. Het is zondag dus het is nog niet zo druk, en we kunnen af en toe uitkijken over de uiterwaarden. Dan worden we de Maasduinen ingestuurd, een prachtig natuurgebied. Dit is een voor ons onverwacht cadeautje. Het is stil en soms wijds over de heidevelden en soms klein tussen de bomen. Een schaapherder weidt er op de heide zijn schapen…prachtig gezicht.
Het landschap is glooiend hier en de weg dus ook. Het heet hier niet voor niets gemeente Bergen.

We steken de provinciale weg weer over en gaan de uiterwaarden in, van het ene uiterste naar het andere. Een prachtig wijds uitzicht, waar we ook kijken. We rijden langs de rand waar mooie huizen zijn gebouwd in het bos wat de dijk bedekt. Het lijkt ons prachtig om zo’n uitzicht te hebben.

Het gaat voorspoedig, het zonnetje schijnt, er is bijna geen wind en de temperatuur is zeer aangenaam. Een echte zonnige zondag.

Bij een druk terras gaan we even koffie drinken. Op het weiland ernaast staan oude tractoren en wordt een demonstratie dorsen gegeven. Aan de waslijn van de woning die bij het terras hoort hangen allemaal kleine blauwe en witte babykleertjes…

De Maas kronkelt wat en wij kronkelen mee. Als we in de buitenbocht van de Maas rijden zitten we een stuk hoger, de binnenbocht een stuk lager.

We gaan met de veerpont over en die is goed gevuld met fietsers. Er wordt veel gefietst vandaag. Meestal gaat het goed, maar soms vergeet men dat ook voor fietsers die alleen op zonnige zondagen fietsen ook de verkeersregels gelden. Gelukkig loopt alles goed af.

Aan de overkant van de Maas zitten we ineens in Noord-Brabant, we hebben Limburg achter ons gelaten.
De route voert ons dicht langs de Maas, als we willen kunnen we zo het water inlopen.

Dan komen we ineens langs een mooi terras, het is allang lunchtijd, dus dat kunnen we niet laten lopen. Men serveert er overheerlijke tosti’s en ook zelfgemaakte limonade. Met dit weer, de zon staat hoog aan de hemel, is dat niet te versmaden.

Na de lunch zien we blijkbaar een bordje over het hoofd, want we rijden in niemandsland. Gelukkig kunnen we een alternatief pad volgen en komen we toch op de plek waar we moeten zijn.

De route voert ons door Boxmeer,  Katwijk en even later door Cuijk. Daar kunnen we boodschappen doen voor het avondeten. 
Langs mooie paden over en langs de dijken bereiken we Grave. Daar mogen we even proeven van de middeleeuwse kinderkopjes. Dat dendert zo leuk op de fiets…

We fietsen verder, het pad wordt wat smal en langs het pad staan hoge struiken met veel uitschieters over het pad. Ineens horen we het gepiep van remmen achter ons. Een racefietser dacht ook hier met volle snelheid overheen te kunnen en dat kan niet, ook hij moet maar even geduld hebben. We komen veel racefietsers tegen en ook hele groepen, maar dat gaat steeds erg goed als je rekening houdt met elkaar. Dit sujet had daar geen zin in en probeerde toch er langs te komen en dat gaat niet.
Het pad wordt wat breder en hij ziet zijn kans en gaat er zo snel mogelijk langs en doet een poging Frans, die voorop rijdt, te snijden, misschien uit frustratie. Zielig zulke figuren. Hij verdwijnt snel uit zicht.

We fietsen ondertussen ons eigen tempo en dat gaat lekker. In Ravenstein is de camping snel gevonden en hebben we een mooi plaatsje, met stoelen en nog luxere tot onze beschikking, als we willen. We halen eerst de natte en klamme spullen tevoorschijn zodat die even lekker in de zon kunnen drogen.

De tent opzetten, inrichten, douchen, eten koken, eten, koffie drinken en bloggen. Het gaat allemaal lekker vandaag.

We zijn erg dankbaar dat we dit zondag’s fietstochtje hebben mogen doen.

Total distance: 74.62 km
Max elevation: 27 m
Min elevation: 12 m
Total climbing: 293 m
Total descent: -300 m
Average speed: 17.14 km/h
Total time: 06:11:59
Download file: Spoor_2019-08-04-162359.gpx

Opmerkingen van Facebook

Vorige

De Maas

Volgende

De laatste loodjes

  1. Rita

    Wat is het toch altijd heerlijk om mee te mogen genieten van jullie vakantie. Liefs van Jack en Rita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: