Hai lieve kinderen van groep Annemieke/ Carine,

Even een berichtje van ons voor jullie speciaal. Het is erg warm en dan zijn we vooral bezig om ons te concentreren of we genoeg water hebben en of we het hellinkje wel redden. We hebben nu een rustdag en dat is een mooi moment om te beschrijven wat we zoal dagelijks doen.

Als het een “gewone” dag is (= een dag dat we gaan fietsen), worden we ’s morgens wakker en wie het eerst wakker is, trekt de stop uit het luchtbed. Dan kleden we ons (liggend) aan en gaat Frans het ontbijt maken; dat wil zeggen een pakje sap klaarzetten,thee zetten, muesli en melk in ons bord schenken. Annemieke rolt de lakenzakken erg klein op zodat die in het hoesje passen; zo ook met de slaapzakken en het slaapmatrasjes. Ondertussen hangt Frans de tassen al aan de fiets.

We ontbijten, hangen de rest van de bagage aan de fiets, poetsen onze tanden, breken de tent af en pakken die op de fiets en gaan op weg. Soms rijden we meteen langs de bakker(boulanger,frans, of panetaria, spaans) of een supermarkt om wat brood (en soms eten voor de avond) te kopen voor onderweg. Dat moet wel zo vroeg omdat de winkels ’s middags sluiten en we maar heel weinig winkeltjes tegenkomen. Het is een gerust gevoel om wat te eten te hebben om onderweg te picknicken voor het geval dat we geen restaurantje tegen komen om koffie te drinken of iets te eten.

We picknicken graag op mooie rustige plekjes, aan een stroompje of op een klein dorpspleintje. Nu in Spanje vinden we vaak heerlijk koud bronwater bij een kraantje in een dorpje. Heerlijk koud en fris, mmm.

Als we bij de camping komen, op het eind van de middag of zelfs vaak aan het begin van de avond, zetten we eerst de tent op; dan gaan we om de beurt douchen en dan het eten klaar maken; soms onze kleren even uitwassen (dat is lekker fris voor de volgende dag, schone kleren), koffie zetten en dan al weer slapen.

Nu zijn we op een camping met naast de tent een picknickbankje met een overkapping tegen de zon en de wind. Heerlijk! Hier in Spanje is het zo warm en waait het op de campings vaak zo hard dat de was zo droog is.

Het landschap ziet er hier ook heel anders uit dan in Frankrijk. Het is hier dor en droog en er zijn kleine dorpjes waar niemand lijkt te wonen. We zien hele grote bomen in grote bossen. Waar we fietsen is het vooral erg droog, stil, heet; zo heet alsof je met een warme föhn op je arm blaast. Als je je mond even open doet, heb je meteen een droge mond. Als we bij zo’n kraantje water hebben getankt, in de bidons,( we hebben er ieder 3) dan is het zo warm nu dat het in 15 minuten warm water is.Het is dus erg belangrijk om genoeg water te hebben (gelukkig vinden we steeds kraantjes zoals al gezegd) en rustig te fietsen. Vooral Frans is daar goed in, hij kan goed het tempo bepalen. Annemieke gaat snel wat te hard en dan red je het heuveltje/de berg niet goed. Fijn zo’n Frans!

Jullie hebben nu een idee wat we de hele dag doen, naast het fietsen. Ik denk vaak aan jullie, wat jullie nu doen en…al bijna ook vakantie hebben, jippie! En… natuurlijk hebben we een steentje bij ons om bij Cruz de Ferro te leggen! Maar zoals jullie wel merken, we hadden gedacht al in Santiago te zijn als jullie vakantie begint; maar we zijn vanuit Wijk vertrokken én we hebben even een uitstapje gemaakt naar Lourdes. Dat betekent dat we meer gefietst hebben en dus wat later in Santiago zijn dan we dachten; maar we komen er! Voor jullie nog de laatste lootjes, zet ‘m op, jullie kunnen het en …dan lekker vakantie! We zien elkaar in het volgende schooljaar als jullie al heeeeel groot ( en verstandig en uitgerust) zijn !!

Liefs en heel veel knuffels( speciaal voor extra knuffels voor Bryan en Chimène) van Frans en Annemieke.

Opmerkingen van Facebook