Na de verrassing van gisteravond hadden we vannacht ook een verrassing. Niet zo heel ver van ons was blijkbaar een festival oid aan de gang, waarbij pas na 22:00 het volume werd opgedraaid. Gelukkig was het niet allemaal punka punka muziek, maar echt leuk was het niet. Uiteindelijk zijn we toch in slaap gevallen.

We worden wakker met het zonnetje op de tent, maar die is, zoals inmiddels gewoonlijk, best wel nat. We zetten thee en koffie en eten onze boterham.
Al snel zitten we weer op de fiets. 

Na een tijdje krijgen we het gevoel dat er iets niet klopt. We willen langs de Maas fietsen en hebben, volgens ons, de route ook zo uitgezet, maar we worden het binnenland van Limburg ingestuurd. Ook mooi, maar niet helemaal de bedoeling.
Net onder Roermond kijken we nog eens kritisch naar de kaart met de route en die gaat toch echt nauwelijks langs de Maas. Blijkbaar een foutje gemaakt bij het plannen.
Maar gelukkig hebben we knooppunten en al snel hebben we een alternatieve route, door Roermond, naar de Maas. 
Het boerenland van Limburg is erg mooi, maar daar kwamen we niet voor.

Al snel rijden we in het centrum van Roermond, daar drinken we koffie. De serveerster komt schoorvoetend vragen of we de fietsen, die we vlak bij ons tafeltje hadden gezet, willen verplaatsen. Het is niet de bedoeling dat ze daar staan. Wij vonden ze daar prima staan, maar zij had duidelijk opdracht gekregen die fietsen weg te laten halen. Dus zetten we ze aan de overkant en gaan we koffie drinken (met aardbeienvlaai!). Dat is lekker.

Dan rijden we verder door Roermond, eerst het industrieterrein doorkruisen en dan zien we eindelijk de Maas weer. Zo moet het.

Over smalle weggetjes komen we bij het pontje wat ons overzet. Daar lunchen we we en hebben wat gesprekken met toevallige voorbijgangers.
We zijn nu op de linker Maasoever, en die ligt heel wat hoger dan het water. Het is een klein klimmetje om daar te komen, maar dan hebben we een prachtig uitzicht.

Het is bewolkt en af en toe zijn er donkere wolken of piept de zon er doorheen.
We rijden nu dezelfde route als we gereden hebben toen we naar Rome fietsten en komen dus ook weer langs het spuuglelijke kasteel. Daar is net een trouwerij gaande.

Ter hoogte van Venlo (Blerick-Hout) begint het een beetje te druppelen, maar dat stelt niets voor. We moeten weer door een industrieterrein en dat is wederom een vervelend stuk. We zijn blij als we de autoweg gekruist hebben, nu wordt het weer een mooie weg, tussen bossen, parken en boerenvelden.

We drinken weer een kopje koffie en wat fris, we beginnen moe te worden en merken dat we iets beter voor onszelf moeten zorgen. Dat lege hongergevoel moet niet optreden, wat dan ben je eigenlijk te laat. De camping is snel gevonden en daar wordt een plaatsje voor ons gemaakt. Er staan zelfs een tafel en stoelen voor ons klaar! Wat een luxe.

Tent opzetten, douchen, eten koken (onze noodmaaltijd gaat eraan, die hebben we toch niet meer nodig), koffie drinken en zo direct lekker slapen.

Morgen zoeken we waarschijnlijk nog een camping aan de Maas en gaan dan maandag naar huis. Het wordt volgens het weerbericht mooi weer en dat willen we nog even meenemen.

Het was mooi, we zijn en blijven dankbaar dat we dit mogen doen.

Total distance: 74.12 km
Max elevation: 43 m
Min elevation: 10 m
Total climbing: 460 m
Total descent: -432 m
Average speed: 15.88 km/h
Total time: 07:22:28
Download file: Spoor_2019-08-03-165918.gpx

 

Opmerkingen van Facebook