Fietstochten van Annemieke en Frans Bosman, voorbereidingen, verslagen en routes.

De laatste loodjes

Het heeft geregend vannacht, de tent is nu weer kletsnat. In Nederland lukt het blijkbaar niet om met een droge tent te kamperen…
De laatste dag, vandaag dik 40 km naar huis.
De boel is weer snel aan de kant en we maken hier en daar nog een praatje. Het is tenslotte nog maar een kippeneindje naar huis.

De wind zou in de loop van de dag draaien van zuid-oost naar west, maar “in de loop van de dag” is ’s morgens vroeg geworden. We zullen hem de hele rit tegen hebben en de beloofde windkracht 3 is zeker in werkelijkheid 4-5, en dat over de open uiterwaarden langs de rivier.

Het eerste gedeelte van de reis is nog langs de Maas, we mogen nog een tijd genieten van deze nu kabbelende rivier, alhoewel het water, door de wind, terug lijkt te stromen. Het is stampen op de fiets, de gemiddelde snelheid ligt niet hoog. Een goede training voor ons…

Even voorbij Megen steken we de Maas over, naar Maasbommel. Nu zijn we in het land van Maas en Waal en hebben Noord Brabant achter ons gelaten en zijn op doorreis in Gelderland. Eerst nog even over de noordelijke oever van de Maas en bij Nieuwe Schans buigen we af, dwars door de polder. Gelukkig draaien we nu een beetje uit de wind en kunnen we weer wat normaal doorfietsen. 
De doorsteek is wat saai, de platte polder met alleen weilanden en akkers kan ons niet erg bekoren. Af en toe een rijtje bomen onderbreekt het wel. 

Sneller dan we verwachten zijn we bij de Waal aangekomen. We fietsen door Wamel en lunchen bij het Veerhuis. Lekker in het zonnetje. Als we weg willen fietsen zegt de waardin dat we door moeten fietsen, de pont gaat om 10 over, we hebben nog 2 minuten. Dit is de eerste keer dat we meemaken dat een pontje met een tijdschema vaart, we hebben vele pontjes gehad, maar dit is wel verrassend. 
Frans fietst de pont op en wordt bars toegeroepen vanuit het hokje waarin de veerbaas zit: eerst betalen, dan mag je de pont op. Tja, het toppunt van klantvriendelijkheid maken we hier mee.

De overtocht is prima en al snel rijden we langs de haven van Tiel. Dit is bekend terrein voor ons, hier fietsen we wel vaker, maar het blijft een mooi gebied. Al snel gaan we de sluis over en staan we bij het Wijkse veer. Hier is de overtocht snel achter de rug. We fietsen langs de dijk en gaan via het centrum naar huis.

Afladen en we zijn thuis.

Het was werken vandaag, maar we zijn en blijven dankbaar voor dit alles.

Deze hele vakantie was wat korter dan oorspronkelijk bedoeld, maar het was indrukwekkend en we hebben ook genoten van de prachtige omgevingen waar we doorheen zijn gefietst. We gaan de route beslist nog een keer afmaken.

Total distance: 42.4 km
Max elevation: 46 m
Min elevation: 7 m
Total climbing: 267 m
Total descent: -285 m
Average speed: 15.60 km/h
Total time: 05:26:49
Download file: 2019-08-05 10.01.07 Dag.gpx

 

 

Opmerkingen van Facebook

Vorige

Een zondag’s fietstochtje.

Volgende

Test

  1. Jos

    Welkom thuis!!!

  2. Dick

    Weer een mooie ervaring en vele indrukken rijker. Dank dat we op deze manier met jullie mee mochten reizen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: