De reis loopt ten einde, we merken dat de inspiratie voor de blog opdroogt.

7 augustus, we staan lekker op tijd op en kunnen merken dat we weer dicht bij Nederland zijn. De tent is van binnen kletsnat vanwege de condens. Dat hoort erbij.

Opruimen, ontbijten, fietsen klaarmaken en betalen. Bij dat laatste mag Frans even binnen in de woonkamer van de eigenaar van de camping. Een prachtige woonkamer, met jachttrofeeën, degelijk meubilair en een enorme schouw. Echt een ruimte om de lange wintermaanden in door te brengen.

We vertrekken en fietsen weer naar de route. Eerst nog even kijken of de pelgrimswinkel open is, maar die gaat pas om 13:30 open. Zo lang gaan we niet wachten.

We fietsen verder de noord-route van de 100-schlosserroute. het gaat prima, wind in de rug en een zacht glooiend landschap, af en toe een klimmetje dat we wat moeten werken, maar de km’s verdwijnen onder onze wielen.

Het duitse platteland is hier ook leeg, de uitzichten zijn wijds en de wegen af en toe erg goed en af en toe erg slecht. Een normale tocht dus…

In Steinfurt gaan we koffiedrinken in een straatje dat uitkomt op de markt. We willen eigenlijk op de markt koffiedrinken, maar daar staat een koortje allerlei zoetsappige liederen te zingen als evangelisatie. Als je Face to Face gewend bent is dit geen feest om aan te horen. Wij denken dat er betere manieren voor evangelisatie zijn.

Daarna weer door en al snel draaien we een prachtige rechte weg door het bos op. Een voormalig spoorbaantje is mooi geasfalteerd en is zo een genot om op te rijden.

Na wat gekronkel door de bossen en over het platteland rijden we Ochtrup binnen en lunchen daar op een bankje in de schaduw bij een speelterreintje.
We besluiten om niet door te fietsen naar Bad Bentheim, maar bij Overdinkel Nederland binnen te gaan. Daar ligt een camping waar we naartoe kunnen gaan.
Na de lunch rijden we met een grote boog om Gronau heen en verlaten op de uiterste westpunt de route. Een klein stukje fietsen nog en dan rijden we Nederland binnen. Geen bazuingeschal en tromgeroffel, maar slechts een bordje “Gemeente Losser”. Niet eens een bordje “welkom in Nederland”. Jammer dat het overschrijden van de grens zo stilletjes gaat.

In Overdinkel doen we boodschappen en even later staan we op de camping. Even zoeken naar een plekje met nu schaduw en morgenochtend zon en dan staan we.

Weer in Nederland.

Het was een mooie dag en we zijn dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen.

Total distance: 66.13 km
Max elevation: 136 m
Min elevation: 40 m
Total climbing: 394 m
Total descent: -442 m
Average speed: 15.97 km/h
Total time: 00:45:18
Download file: Spoor_2018-08-07.gif

 

 

Opmerkingen van Facebook