We slapen slecht, net als bij de vorige camping hadden we veel last van blaffende honden in de nacht. We snappen niet dat zo’n hond dat zo lang volhoudt. Hier worden honden blijkbaar op hun blafvermogen geselecteerd.

Maar ja, al snel zitten we de fiets, snel deze camping achter ons latend. Frans heeft wat lucht uit de achterband laten ontsnappen in de hoop dat hij het houdt tot Rome. De bobbel wordt wel steeds erger en met name bij afdalingen zwabbert de fiets over de weg. Hij durft niet sneller dan 30km en gaandeweg de dag wordt het steeds erger.

We beginnen met verder afdalen, maar na een tijdje is het wel over met de pret. We moeten een heuvelrug over om in het dal van de Tiber te komen en dat betekent lange klimmen tot wel 7-8%. We hebben wel veel geluk dat het zondag is, want normaal is deze weg erg druk, maar nu niet. De zorgen om de achterband en het stevige klimwerk maken dat er weinig foto’s gemaakt worden, sorry.Wat opvalt dat er zoveel trope ligt langs de weg, papier, verpakkingen maar ook hele huisraad…en een dode slang en zelfs tot 2 keer toe een das, ongeschonden dus waarschijnlijk even aangetikt bij de fatale oversteek….

Soms is de weg goed, soms erg slecht.
Gerda en Jan rijden met e-bikes en gaan sneller dan wij. We hebben afgesproken dat we de camping voorbij rijden en doorrijden tot op het plein van de St.Pieter om daar een foto van ons allen te maken.

Alleen, rond 12:00 krijgen we een telefoontje van Jan, dat dat niet doorgaat. Het is zo druk op het plein dat nieuwe bezoekers mondjesmaat worden toegelaten en dat je er met fietsen helemaal niet op mag komen. zij worden ook weggestuurd door de bewaking….tja …eerste Pinksterdag…We besluiten dan maar om direct naar de camping te rijden.

In een voorstad van Rome moeten we ons even door het drukke verkeer worstelen en na wat wenden en keren over en onder viaducten zitten we opeens op een prachtig fietspad langs de Tiber. Wel is het erg benauwd, het riet staat hoog en regelmatig fietsen we tussen muren van riet.
Dan nog een kleine ommetje naar de camping en dan zijn we er. Een prachtige camping, wat een verademing na de laatste dagen. met zelfs een *****klasse toiletvoorziening….
Theo heeft de Toscane route gereden en is gisteren al aangekomen. Even na ons komen Jan en Gerda aangereden vanuit Rome. Het stel is weer compleet voor even.
Jammer dat de St.Pieter nu even te ver is, maar we moeten soms verstandig zijn.
We kijken nog even naar de achterband van Frans, die heeft het gelukkig gehouden, maar is nu echt total loss. Terug naar de fietsenmaker daarmee.

Tenten worden opgezet, we douchen en gaan samen een pizza eten op de camping. Het wordt erg gezellig ofschoon, misschien wel dankzij, dat het een afscheidsetentje is.

We leveren de fietsen in bij de firma Soetens, die ze naar Nederland zal transporteren, en we krijgen een paar dozen mee voor de bagage die ook meer moet.
Het voelt onthand zo zonder fiets, bijna het kostbaarste wat we de afgelopen weken bij ons hadden.

Dankbaar zijn we dat we dit konden en mochten doen. Dankbaar voor alles wat we hebben meegemaakt en voor elke ontmoeting die we hadden.
Dankbaar voor ons gezelschap, we hadden nooit gedacht dat we het leuk zouden vinden met anderen op te fietsen.

Weemoedig zijn we, een beetje verward. Het zit erop, de fietsen zijn al weg. Nu wij nog.

Morgen verkassen we naar een appartementje in Rome, donderdag waarschijnlijk naar Venetie en daarna de lange treinreis naar huis. Fijn om weer naar huis te gaan, een beetje verdrietig dat het fietsen en reizen bijna over is.

IMG 2928

IMG 2929

IMG 2930

IMG 2932

IMG 2933

 

https://fietsen.fbosman.nl/wp-content/uploads/2017/06/spoor_2017-06-04074826.gif

Total distance: 68.63 km
Max elevation: 366 m
Min elevation: 24 m
Total climbing: 963 m
Total descent: -1002 m
Average speed: 15.50 km/h
Total time: 08:49:46
Download file: spoor_2017-06-04074826.gif

Opmerkingen van Facebook