Het wordt eentonig, maar het zonnetje schijnt al lekker als we wakker worden. Vannacht heeft het wel een paar druppels geregend, maar we hebben de was buiten laten hangen en die droogt nu lekker door in de ochtendzon.
We doen een beetje lui, hebben ontbijt besteld bij de camping en hoeven dus alleen maar ons aan te kleden en de spullen op te ruimen.

Dan naar het restaurant op het ontbijtje te nuttigen, lekker luxe. Daarna de tent opgeruimd en we kunnen weer op weg.

Het eerste gedeelte zitten we op de Elbe-route en het schiet lekker op op zo’n asfaltweg op de dijk. Af en toe een bosje en het is nog lekker fris, nog wel.

Dan het pontje over en aan de andere kant van de Elbe doorgaan. Nu fietsen we niet meer beschut en we merken dan de temperatuur snel stijgt. Dat wordt veel water drinken vandaag. We hebben samen zo’n 5 liter bij ons, maar dat is alleen maar genoeg voor de ochtend.
Een stukje verderop komen we bij een waterkruising. De Elbe kruist met een kanaal en ze zijn beide op verschillende hoogte. Het kanaal loopt in een aquaduct over de Elbe heen. Schepen die tussen beide wateren willen wisselen moeten met een soort lift omhoog of omlaag worden gehesen. Ingenieus!3/5 van al het water wordt bespaard!!!!

We gaan verder langs de Elbe, eerste door een bosrijke oever met lekker veel schaduw, maar even later fietsen we door het kale akkerland. Hier is het open en met slecht weer moet je hier niet zijn. Wij rijden er met een temperatuur rond de 30 graden en ook dan moet je er eigenlijk niet zijn.

Als we dichter bij Magdenburg komen verandert het landschap in een groot park. Het wordt ook drukker met fietsers. Het park is prachtig en we fietsen er km’s doorheen. Dit is pas een entree voor een stad.

Dan nog een stuk ander park, een voorwijk en de brug over en dan zijn we in Magdenburg. Een stad die voor de tweede wereldoorlog een van de mooiste steden was, volgens het routeboek. Nou, dat is het nu niet meer. Het is een 13 in een dozijn moderne stad geworden, maar wel met een prima terrasje, tenminste dat waar wij neerstrijken om de lunchen.. Een heerlijke wrap gaat er wel in en ze hebben toch lekkere rabarber-limonade!!!!.

Even water tanken en weer verder, bij een drogist kunnen we benzine kopen zodat we weer kunnen koken, fijn, dat is dan ook weer geregeld.

Langs een lange weg fietsen we Magdenburg weer uit en nemen het laatste stukje van de route voor vandaag. Het is snikheet en we zijn blij dat we maar een korte etappe hebben.

De camping is groot, maar sfeerloos, wel is de recreatieplas waar de camping aan ligt, prima en druk bezocht. En daar hebben ze ook lekker bier….

Koken, eten en wassen, eindelijk hebben we gelegenheid om eens goed te wassen en al snel hangen de lakenzakken en andere zaken in de zon te drogen. Die hebben vandaag niet veel tijd nodig om droog te worden.

Dan nog even de route voor morgen doorgenomen, ook nu weer geen lange etappe, maar de eerste klimmen zitten er wel weer in. En het wordt morgen nog warmer…(vandaag 34, morgen 37 is de voorspelling). We zien het wel.

We zijn en blijven erg dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen.

Total distance: 65.43 km
Max elevation: 115 m
Min elevation: 39 m
Total climbing: 365 m
Total descent: -346 m
Average speed: 14.78 km/h
Total time: 07:26:38
Download file: Spoor_2018-07-30.gif

 

Opmerkingen van Facebook