Pfoe, dat is wat we zeggen aan het einde van deze dag.
We zijn vanochtend iets later weg dan we eigenlijk willen, maar vol goede moed beginnen we aan de uitdagingen die op ons wachten. Eerst moeten we vanuit de camping terug naar de route, dat brengt al de nodige felle klimmetjes met zich mee, maar wel met prachtige vergezichten. Daar kan onze Utrechtse Heuvelrug niet aan tippen. De route wordt weer door ons opgepakt en we gaan verder langs de oude pelgrimswegen met stijgen en dalen. Bij Limbourg moeten we ons gewonnen geven, de klim is daar te steil, het laatste stuk moeten we de fiets duwen terwijl we er naast lopen. Gelukkig staat in het routeboek dat alleen de allersterksten daar in het zadel kunnen blijven. Wij behoren gelukkig niet tot die allersterksten en hoeven die last dan ook niet te dragen.

IMG_0118 Limbourg is een prachtig oud stadje met veel originele elementen (” oude stenen” zou Jan Bouwman zeggen…). Daar nuttigen we wat en dan kunnen we ons naar beneden storten. Vervolgens krijgen we weer wat felle klimmetjes welke worden gevolgd door een lange afdaling. Dat is wel relaxt fietsen (volgens Frans dan, Annemieke vindt het in begin eng, maar begint er ook aan te wennen). Dan krijgen we nog een lange klim naar de hoogste top van vandaag (525 mtr). Bovenop gekomen moeten we echt even uithijgen en daarna krijgen we weer een zeer mooie afdaling. Zonder veel inspanning komen we bij de huidige camping terecht (genaamd Week-end in La Linie), gerund door een Nederlandse Annemarie. We zitten nu lekker aan de koffie naast een kabbelend stroompje na lekker eten op een mooie en bijna lege camping. De wolken pakken zich samen en er komt mogelijk onweer. Zal er iemand op ons vertoornd zijn? Vandaag 62km gefietst en dat vinden we best wel goed. Morgen gaan we weer door naar Bastogne en verder.

IMG_0122Die klimmetjes zijn wel erg goed om je weer nederig te laten worden. Tijdens die proeve gaat er van alles door je heen, van ” mijn benen doen pijn” tot “waarom doe ik dit eigenlijk” en ” ik ben toch hartstikke gek ook” tot “wat is het hier mooi en wat zijn we bofferds”.

We voelen ons bevoorrecht en zijn weer dankbaar voor deze mooie dag.

Felicitaties voor Marjolein (van Ad en Marlies).

Total distance: 65.39 km
Max elevation: 528 m
Min elevation: 135 m
Total climbing: 1158 m
Total descent: -1100 m
Average speed: 16.85 km/h
Total time: 10:41:38
Download file: spoor_29-mei-12.gpx

Opmerkingen van Facebook